Pretul gazelor naturale si cel al energiei electrice raman neschimbate dupa data de 1 octombrie, a anuntat vineri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, Petru Lificiu. Seful ANRE declara, in luna iulie, ca pretul energiei electrice ar urma sa scada cu 5-10%, spre sfarsitul anului, in cazul in care economia se redreseaza si creste consumul de electricitate.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a anuntat, insa, ca consumul de gaze naturale a scazut cu 20% in primele 6 luni ale anului, iar cel de electricitate cu 9%, pe fondul crizei.

  • "Acest lucru este atat in beneficiul consumatorilor, cat si in beneficiul operatorilor. Cautam o stabilitate in evolutia pretului energiei electrice si gazelor, care in plan macroeconomic va menţine si moneda naţionala. S-a vazut ca orice evolutie stabila a costurilor este de preferat variatiilor", a declarat Petru Lificiu, pentru NewsIn.

Pretul energiei electrice a crescut cu 1,5% de la 1 ianuarie 2009 pentru consumatorii care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie electrica, iar pentru consumatorii casnici a ramas neschimbat. In ceea ce priveste pretul gazelor naturale, acestea au fost ieftinite cu 5% la 1 iulie 2009.