Salariul de baza pentru cei peste 6.000 de angajati ai Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) va creste cu 150 de lei, iar de la 1 iulie salariile tuturor angajatilor va reveni la nivelul dinaintea taierilor de 15-20% din 2013, potrivit unei intelegeri semnate de conducerea companiei si sindicalistii. Pe langa cresterile salariale, angajatii vor primi si mai multe bonusuri si ajutoare, cum ar fi tichete cadou de 8 Martie sau de Ziua Drumarilor, dar si un ajutor de 2.500 de lei in cazul decesului unuia dintre socrii.

Angajatii din CNADNRFoto: CNADNR

Documentul care prevede noile modificari la Contractul colectiv de munca (CCM) pentru angajatii CNADNR a fost publicat de catre Revista Tir Magazin.

Intelegearea intre CNADNR si Sindicatul Drumarilor "Elie Radu" a fost incheiata in 28 mai. (DOCUMENT)

Principala modificare la CCM consta in marirea salariului de baza a fiecarui angajat CNADNR cu 150 de lei si revenirea salariilor la nivelul anterior taierilor salariale din perioada iunie-septembrie 2013.

Surse sindicale au confirmat pentru HotNews.ro intelegerea, insa au tinut sa precizeze ca salariile angajatilor din CNADNR nu au mai cunoscut majorari salariale din anul 2008 desi bugetul o permitea si ca in 2013 salariile au fost reduse cu 15%-20%.

Printre modificarile care au fost convenite la CCM se numara si anumite sporuri sau cadouri cum ar fi tichete cadou de 150 de lei pentru fiecare angajata cu ocazia zilei de 8 martie sau tichete cadou de 150 de lei pentru fiecare angajat cu ocazia Zilei Drumarului.

In plus, s-au majorat sumele acordate in caz de deces in familie: 3.500 de lei in cazul de deces al salariatului/sotului/copiilor si 2.500 de lei in cazul de deces al parintilor/socrilor.

Partile au mai convenit si introducerea unei indemnizatii de conducere de 40%, incepand cu ianuarie 2015, sefului de sectie cu studii superioare.

Potrivit procesului verbal, Contractul colectiv de munca la nivelul CNADNR e in vigoare incepand cu 1 iunie 2014.

CNADNR are circa 6.100 de angajati, din care aprozimativ 560 sunt in sediul central, air restul in directiile regionale.

Din cei 6.100 de angajati, doar circa 2.800 sunt muncitori, restul fiind personal TESA (Tehnic, Economic și Socio-Administrativ).