Guvernul a decis miercuri, printr-un Memorandum, deblocarea, in luna mai, a sumei totale de 135 de milioane de lei, fonduri destinate investitiilor in infrastructura din domeniul educatiei. Din acesti bani, suma de 90 de milioane de lei va fi repartizata pentru lucrari de investitii aflate in derulare, ale caror contracte multianuale au fost incheiate anii trecuti, cu mentiunea ca lucrarile se vor executa si plati in limita fondurilor aprobate anual prin buget.

In programul anual de investitii, anexat Legii bugetului de stat pe 2015, sunt cuprinse fonduri pentru derularea a 55 de obiective de investitii pentru invatamantul superior si 16 obiective de investitii pentru invatamantul preuniversitar. De asemenea, sunt cuprinse fonduri pentru lucrari de consolidare, reabilitare, reparatii capitale si dotare a spatiilor de invatamant, cercetare si sociale.

De asemenea, diferenta de suma, de 45 de milioane de lei, este destinata lansarii procedurilor de licitatie in vederea incheierii contractelor de executie lucrari la 21 de scoli din cadrul Proiectului de Reabilitare a Infrastructurii Scolare si la 17 gradinite din cadrul Proiectului privind Reforma Educatiei Timpurii.