Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Varianta de lucru a documentului oficial fonduri UE 2014-2020: Sistemul electronic de comunicare intre autoritati si beneficiari (cerinta UE), dezvoltat si neutilizat / Un contract de peste 1 milion euro

de Ioana Morovan, Claudiu Zamfir     HotNews.ro, EurActiv.ro
Marţi, 1 octombrie 2013, 16:35 Economie | EuROfonduri

O varianta de lucru recenta a Acordului de Parteneriat, obtinuta de HotNews.ro, dezvolta problemele in indeplinirea cerintei UE legata de schimbul electronic de informatii intre autoritati si beneficiari si arata ca sistemul electronic care ar permite acest lucru (MySMIS) este finalizat dar neutilizat. Potrivit SEAP, contractul pentru dezvoltarea MySMIS a fost atribuit pentru suma de 5,3 milioane lei companiei INTRAROM. Pentru noua arhitectura institutionala, insa, a fondurilor post-2014, va fi nevoie de un nou contract.

"In termeni de indeplinire a cerintelor minime mentionate in noile Regulamente ale Comisiei Europene, singura zona de ingrijorare ramane cerinta specifica e-Cohesion pentru "implementarea completa a schimbului de date intre beneficiari si autoritati. In prezent, cu sistemele electronice existente, aceasta zona este practic neacoperita. Exceptiile sunt putine si extrem de limitate", se arata in noua varianta (cu data de 28 septembrie) a documentului de lucru de baza privind viitoarele fonduri europene 2014-2020, Acordul de Parteneriat; document obtinut de HotNews.ro.

"Sistemul MySMIS care a fost dezvoltat recent si tocmai a trecut de faza de testare va rezolva multe aspecte ale acestei probleme. Pentru cele 6 programe operationale pentru care a fost conceput, va indeplini complet cerintele e-Cohesion" - se mai arata in documentul citat.

Citeste articolul integral pe uelive.ro

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

1188 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi