Guvernul a aprobat programul transnational Dunarea 2014-2020

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 18 februarie 2015, 17:02 Economie | EuROfonduri

Guvernul a aprobat printr-un Memorandum negocierea si semnarea de catre Romania a Programului transnational DUNAREA 2014-2020, un instrument de finantare ce are ca scop sustinerea integrarii politicilor din domeniile selectate in macroregiunea Dunarii. Prin acest program se urmareste obtinerea unui grad mai ridicat de integrare teritoriala a regiunii eterogene a Dunarii, informeaza Guvernul.

Aria eligibila pentru acest program este compusa din 14 state, respectiv noua state membre ale Uniunii Europene - Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Germania (landurile Baden-Wurttemberg si Bayern), Romania, Slovacia si Slovenia - si cinci state ne-membre  - Bosnia si Hertegovina, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia si patru provincii din Ucraina - , cuprinzand 69 de asa numite "regiuni NUTS-2" (Nomenclature of Units for Territorial Statistics, nivelul 2, care pentru Romania sunt reprezentate de cele 8 regiuni de dezvoltare).

Pentru perioada financiara 2014-2020, programul DUNAREA este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (202.095.405 euro) si Instrumentul de Pre-Aderare (19.829.192 euro) pentru perioada financiara 2014 - 2020. Partenerii din statele membre, inclusiv Romania, au la dispozitie doar bugetul FEDR - Romaniei ii va reveni aproximativ 75,4 milioane de euro -, fondurile IPA fiind alocate statelor candidate si potential candidate. In ceea ce priveste alocarile ENI (European Neighbourhood Instrument), destinate partenerilor din Republica Moldova si Ucraina, acestea nu au fost inca transmise de catre Comisia Europeana. Cofinantarile nationale sunt prevazute la aproximativ 37,5 milioane de euro, Romania urmand a contribui cu 14,01 milioane de euro.

Programul Dunarea 2014-2020  va opera sub patru obiective tematice, cuprinse in cadrul axelor prioritare, anume:

Axa prioritara 1: Inovare si responsabilitate sociala in Regiunea Dunarii
Axa prioritara 2: Responsabilitatea fata de mediu si cultura in Regiunea Dunarii
Axa prioritara 3 Conectivitate si responsabilitate energetica in Regiunea Dunarii
Axa prioritara 4: Guvernanta in Regiunea Dunarii
De asemenea, exista si o axa prioritara 5 - Asistenta tehnica, dedicata finantarii structurilor de management ale programului.
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

1569 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi