Evaluare oficiala: Evolutia unor domenii cheie, cu si fara fonduri UE. Comparatie si impactul finantarilor

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 11 mai 2015, 7:13 Economie | EuROfonduri

Ilustratie Regio
Foto: www.inforegio.ro
Analiza in premiera a Programului Operational Regional 2007-2013 printr-o metoda care compara beneficiarii de finantare cu entitati similare care nu au beneficiat de fonduri releva diferente pozitive in dezvoltarea oraselor, serviciilor sociale, infrastructurii de educatie, microintreprinderilor. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a transmis, la solicitarea EurActiv.ro primele rezultate ale evaluarii POR 2007-2013. 


Pentru numai cinci domenii este finalizata evaluarea deocamdata, metoda folosita fiind in premiera cea contrafactuala, adica sunt comparate enitati care au beneficiat de fonduri cu unele similare, care nu au primit finantare.

Cateva rezultate relevante: 

DMI 1.1. ORASE - POLI DE DEZVOLTARE URBANA 
  • In orasele participante la program, au fost constatate valori mai mari ale indicatorilor care descriu calitatea vietii fata de orasele non-beneficiare. Indicele calculat de calitate a vietii este cu 12,7% mai mare pentru prima categorie. 
  • numarul mediu al persoanelor angajate este mai mare cu 8,31%, iar rata somajului este mai mica cu 0,89%, comparativ cu orasele non-beneficiare. 
  • in centrele urbane care au derulat proiecte Regio rata nascutilor vii este mai mare cu 5,5% iar rata imigratiei este dubla , diferenta dintre beneficiari si non-beneficiari fiind de 120,72%.  

DMI 3.2.- SERVICII SOCIALE 

  • Infrastructurile de servicii sociale care au beneficiat de fondurile Regio 2007-2013 au avut mai multi utilizatori in perioada 2012-2014, decat cele non-beneficiare. Dintre acestea, centrele rezidentiale au inregistrat cel ma mare numar de utilizatori, fata de celelalte categorii de centre.
  • Numarul angajatilor echivalenti cu norma intreaga in unitatile finantate prin Regio a crescut, fata de cel din institutiile non-beneficiare.

    Calitatea serviciilor oferite in centrele sociale a crescut. Prin furnizarea unor servicii noi sau imbunatatite, cresterea numarului de utilizatori, imbunatatirea dotarilor si achizitionarea de echipamente moderne. (n.r. nu sunt insa oferite si cifre, pentru acest capitol, in documentul remis de catre Minister)
Citește articolul integral și descarcă documentul remis de MDRAP pe EurActiv.roMaterial sustinut de Electronic Arts Romania

Unul dintre cele mai mari nume ale programarii la nivel mondial vine la Bucuresti

Andrei Alexandrescu, romanul considerat un guru al limbajului C++ si unul din creatorii noului limbaj D, va tine o prelegere pentru programatorii bucuresteni, pe 27 Martie la Halele Carol. Probabil un nume recunoscut pe orice continent pe care are loc dezvoltare de software, Andrei Alexandrescu este una dintre somitatile mondiale ale programarii. Prima sa carte, "Modern C++ Design", aparuta in Statele Unite in 2001, a fost inceputul unei serii de publicatii care l-au transformat pe Andrei in una dintre vocile definitorii a dezvoltarii, a ceea ce este, in momentul de fata, probabil cel mai important si folosit limbaj de programare

2387 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri