Viitorii beneficiari de fonduri europene si autoritatile de management al programelor operationale de bani europeni au la dispozitie modulele de Contractare si de Achizitii pentru proiectele depuse si evaluate in MySMIS2014, prin care ar urma sa fie efectuate proceduri mai rapid, a informat vineri Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

mysmisFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, modulul Contractare, operationalizate de Serviciul Coordonare SMIS din MDRAPFE si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), au urmatoarele efecte:

  • "permit autoritatilor de management si beneficiarilor: sa semneze contracte mai rapid,
  • debirocratizeaza, standardizeaza si transparentizeaza precontractarea in sistem,
  • beneficiarul este informat despre stadiul proiectului sau si nu mai este nevoit de depuna pe hartie documente suplimentare necesare contractarii".

La randul sau, modulul Achizitii urmareste urmatoarele efecte:

  • are scopul de a sprijini managementul proiectelor prin corelarea in cadrul MySMIS2014 a informatiilor referitoare la achizitiile realizate de solicitanti cu informatiile din cererile de finantare.
  • In acest modul sunt inregistrate date despre etapele achizitiilor efectuate in cadrul proiectelor (initiere, derulare, evaluare, atribuire si modificare prin acte aditionale), asigurandu-se monitorizarea procedurilor de achizitii in cadrul proiectului.
  • Ca urmare a operationalizarii acestui modul, sectiunea Plan de Achizitii din cererile de finantare va avea introduse automat informatiile completate de catre solicitant in modulul de achizitii (similar cu sectiunea Solicitant, unde nu se completeaza informatii, ci sunt incarcate automat din meniul aferent entitatii juridice).