La primul apel de proiecte pe Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, desfasurat anul trecut, au fost depuse 298 de proiecte, cu o valoare solicitata de circa 3,2 miliarde lei, potrivit unui raspuns trasmis de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Dintre acestea, pana pe 15 mai au fost respinse 139 de proiecte, cu o valoare solicitata de 1,57 miliarde lei. Restul sunt in evaluare, pana acum fiind semnate doar cateva contracte de finantare.

Biserica Evanghelica din Sibiu Foto: Catiusa Ivanov

Ramane de vazut daca Ministerul va lansa si al doilea apel de finantare, in cazul in care raman bani.

"Proiectele depuse in cadrul Apelului de proiecte POR/2016/5/5.1/1 se afla in proces de evaluare, selectie si contractare. Au fost depuse 298 de proiecte, a caror valoare solicitata este de 3.241,04 mil lei. Dintre acestea, pana in acest moment, 139 proiecte au fost respinse in etapa de conformitate administrativa si eligibilitate, valoarea lor solicitata fiind de 1.575,87 mil.lei.

Avand in vedere ca celelalte proiecte, respectiv 159 (cu o valoare solicitata de 1.665,17 mil.lei) se afla in proces de evaluare, va comunicam ca sumele relevante aferente acestor proiecte vor fi stabilite in etapa de contractare", se arata in raspunsul trimis de MDRAPFE.

Citeste continuarea pe Justitiecurata.ro.