Varujan Vosganian: Fondul European de Investitii va deschide un birou la Bucuresti in martie

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 18 februarie 2008, 16:51 Economie | EuROfonduri

Francis Carpenter (FEI) si Varujan Vosganian
Foto: Hotnews
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian si Francis Carpenter, director executiv al Fondului European de Investitii (FEI), au semnat memorandumul de finantare privind demararea programului JEREMIE. Pentru a coordona acest program, FEI va deschide, "cel mai probabil in decursul lunii martie" un birou la Bucuresti, a declarat Vosganian.

Cei 100 de milioane de euro pe care ii implica programul JEREMIE sunt destinati unor scheme de garantare si finantare a IMM-urilor. "Instrumentul functioneaza ca un fond revolving, deci, suma respectiva va fi disponibila permanent pana in anul 2013", a explicat Eugen Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor.

"Romania este a doua tara din Uniunea Europeana, dupa Grecia, care semneaza memorandumul pentru demararea programului JEREMIE. Cei 100 de milioane de euro sunt considerati deja absorbiti", a spus Varujan Vosganian.

Informatii detaliate despre programul JEREMIE pot fi consultate aici 
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

556 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version