Numai o treime din proiectele de dezvoltare rurala sunt selectate pentru finantare

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Miercuri, 18 iunie 2008, 12:54 Economie | EuROfonduri

Comitetului de Selectie pentru proiectele depuse in prima licitatie, din luna martie, a Programului National de Dezvoltare Rurala, a decis ca 341 de proiecte vor primi finantare, adica putin peste o treime din cele depuse de solicitanti. Valoarea totala a acestora este de 635,84 milioane lei.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a transmis ca numarul cel mai mare de proiecte selectate, respectiv 288, se gaseste in cadrul masurii 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole iar valoarea totala eligibila a acestora este de 212,58 milioane lei. Totalul proiectelor depuse a fost de 712, cu o suma de 567,4 milioane lei. In concluzie, numai 40% din proiectele depuse au fost selectate pentru finantare.

De asemenea, au fost selectate 9 proiecte in valoare de 38,07 milioane lei ce vor fi finantate prin Masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice. Aceasta reprezinta mai mult de jumatate din cele depuse, adica 17.

In fine, pentru Masura 322 – Renovarea si modernizarea satelor au fost selectate 44 de proiecte in valoare de 385,19 milioane lei. Numarul de proiecte depuse a fost de 194, asadar nici un sfert din acestea nu au fost selectate.

Potrivit regulamentelor, Comitetul de Selectie a ales proiectele eligibile care au intrunit punctajul minim prevazut, in ordinea descrescatoare a punctajului de selectie si, in situatia proiectelor cu punctaj egal, departajarea s-a realizat in ordinea crescatoare a valorii eligibile totale a proiectelor.

APDRP a explicat ca proiectele care nu au fost selectate, dar au punctajul de selectie peste pragul minim propus prin masura (este vorba de masurile 121 si 123) vor fi reportate in sesiunea din aprilie.
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
 • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

733 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  asteptam (Miercuri, 18 iunie 2008, 14:12)

  cosmin [anonim]

  ... sesiunea din luna aprilie. Oare tot asa mult va dura??? Banii aia chiar tre sa stea cat mai mult in unele banci sa produca dobanda? Lasati-ne sa muncim .....
 • 0 (0 voturi)    
  asteptam (Miercuri, 18 iunie 2008, 14:12)

  cosmin [anonim]

  ... sesiunea din luna aprilie. Oare tot asa mult va dura??? Banii aia chiar tre sa stea cat mai mult in unele banci sa produca dobanda? Lasati-ne sa muncim .....
 • 0 (0 voturi)    
  degeaba (Miercuri, 18 iunie 2008, 14:44)

  ion [anonim]

  ... cu asa grila de evaluare la criteriile de selectie nici nu e de mirare ca evaluare merge lent si fara a promova proiectele eficiente, ci doar cele care duc agricultura romaneasca spreo o cadere generale (a se vedea faptul ca o a(sociatie) f(amiliala) sau o pfa obtine mai multe puncte ca o firma de renume)
 • 0 (0 voturi)    
  gestionare fonduri agricultura (Vineri, 27 iunie 2008, 9:39)

  a [anonim]

  Este normal ca in interval de 4 luni sa se schimbe regula jocului de 3 ori ? Vorbesc de fondurile pentru agricultura destinate modernizarii fermelor. Initial au spus ca se depun timp de 7 luni ( 6 consecutive incepand cu martie + 1 de regularizare in toamna) . Acum o luna au schimbat regula prin comunicat oficial si au spus ca vor fi doar 6 sesiuni de depunere proiecte din care ultimele 3 din doua in 2 luni. Iar acum, tot prin comunicat oficial, au anuntat ca nu se mai depun in lunile iulie, septembrie si noiembrie, ci doar in luna octombrie. Este posibil asa ceva ? Poti sa-ti mai faci vreun plan de munca in tara asta ? Pot sa-si bata asa joc de noi si nimeni sa nu intervina ?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri