Consultantii raspund: Cei interesati de fonduri pentru pensiuni trebuie sa urmareasca publicarea documentelor oficiale

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 26 iunie 2008, 16:19 Economie | EuROfonduri

Cititori din intreaga tara au transmis redactiei HotNews.ro - EurActiv.ro o noua serie de intrebari legate de finantarea pensiunilor turistice. Consultantul Laura Radulescu a raspuns acestor intrebari, cu mentiunea ca furnizarea mai multor informatii punctuale depinde de publicarea documentelor oficiale de catre autoritati. In curand, vor fi lansate Ghidul Solicitantului precum si lista localitatilor care va limita investitiile in turismul rural doar la modernizare si extindere, cu excluderea construirii de la zero.

Intrebare: Sunt membru ANTREC, detin o mica pensiune (deocamdata doar cazare 1 apartament cu 3 dormitoare, 1living, 1baie, 1 bucatarie, 1 sala de mese; detin teren si vreau sa ma extind prin cinstructia a inca 4-8 camere conf.1.(3-4 margarete)

Raspuns: detinatorul trebuie sa aiba in proprietate/chirie un teren de minimum 1000 de mp si sa se inregistreze ca microintreprindere. Extinderea pensiunii se poate realiza prin intermediul fondurilor din PNDR, masura 313, ghidul solicitantului pentru aceasta masura urmand a fi publicat in perioada urmatoare. De asemenea, solicitantul poate apela si la linia din aceeasi masura referitoare la agroturism, daca este inregistrat ca fermier.

Intrebare: Am un hectar teren arabil in zona periurbana a orasului Blaj, la 5 km de Blaj. Doresc sa construiesc o pensiune. Este posibil sa primesc finantare? (Gheorghe Iuoras)

Raspuns: Terenul trebuie sa fie de minimum 1000 de mp, sa fie incadrat ca zona rurala si sa fie intravilan.  Solicitantul trebuie sa se organizeze sub forma de microintreprindere. Constructia pensiunii se poate  realiza prin intermediul fondurilor din PNDR, masura 313, ghidul solicitantului pentru aceasta masura urmand a fi publicat in perioada urmatoare.

Intrebare: Detin 2500 mp in localitatea Babarunca, jud. Brasov. Doresc sa construiesc o pensiune. Detin si o suma de 50.000 euro, din surse proprii. Exista sanse de obtinere a unei finantari?

Raspuns: Babarunca – Solicitantul detine conditiile minime pentru ridicarea unei pensiuni – zona rurala, teren peste 1000 mp. Solicitantul trebuie sa se organizeze sub forma de microintreprindere. Constructia pensiunii se poate  realiza prin intermediul fondurilor din PNDR, masura 313, ghidul solicitantului pentru aceasta masura urmand a fi publicat in perioada urmatoare.

Intrebare: Conducerea societatii la care activez ar dori sa dezvolte un business nou, prin infiintarea unei pensiuni turistice in zona montana a judetului Prahova. Am dori sa realizam acest proiect prin accesarea de fonduri structurale obtinute de la Uniunea Europeana. Rugamintea mea este, in masura in care puteti, sa imi spuneti in ce program(e)/axa prioritara(e)/domeniu de interventie se incadreaza o astfel de investitie, in conditiile in care aceasta va fi inceputa de la zero.De asemenea, as dori sa aflu unde anume sa ma adresez pentru a afla care este exact documentatia necesara pentru infiintarea unei pensiuni (ce trebuie sa contina aceasta, standardele de confort pe care trebuie sa le indeplineasca, etc). (Adrian Icatoiu, Ploiesti)

Raspuns: Societatea trebuie sa fie microintreprindere. Sa detina in proprietate/chirie un teren cu o suprafata de minimum 1000 mp. Constructia pensiunii se poate  realiza prin intermediul fondurilor din PNDR, masura 313, ghidul solicitantului pentru aceasta masura urmand a fi publicat in perioada urmatoare.
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

2322 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  pentru Blaj -Gh. Iuoras (Joi, 26 iunie 2008, 22:19)

  PNDR [anonim]

  Din pacate, fondurile acordate pensiunilor turistice prin PNDR exclud amplasamentele periurbane, asa cum prevedea ordinul 143/2005. Acest Ordin nu se mai aplica.
  Orice pensiune poate fi finantata numai in mediul rural. Si inca o mentiune. Va exsita o lista cu zonele dezvoltate turistic, lista pe care o pregateste Min. Turismului. Daca investitia este in o zona dezvoltata se va finanta doar modernizarea unei pensiuni.
  Pe scurt, cand se va lansa Masura, solicitantii pot obtine pana la 200.000 de euro nerambursabil, reprezentand 50% din valoarea proiectului. Pentru investitii agroturistice (in gospodaria proprie) se va putea primi pana la 70.000 nerambursabili, reprezentand pana la 70% din valoarea proiectului.
  Detalii mai multe la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala.
 • 0 (0 voturi)    
  pensiune pentru animale de companie (Vineri, 25 iulie 2008, 19:47)

  linda Hamberger [anonim]

  Doresc sa ma informez in legatura cu inffintarea unei pensiuni pentru animale de companie.
  Ma intereseaza care sunt actele necesare, formalitatiile si conditiile care trebuiesc indeplinite.
 • 0 (0 voturi)    
  informatie (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 14:47)

  cailean aurel victor [anonim]

  detin 8ari de teren in jud b-n la valea mariilor si asi dorii sa constriuesc o pensiune de 160m2 de aceea vreau sa stiu daca asi putea obtine un fond nerambursabil ,mentionez ca se afla intro zona defavorizata ,ce conditii trebuie sa indeplinesc ,si ce suma ar trebui sa detin pina la finantare.
 • 0 (0 voturi)    
  cum acceses fonduri pentru o pensiune? (Vineri, 11 februarie 2011, 15:02)

  mihai madalina [anonim]

  se poate accesa fonduri europene pentru a construi o pensiune+restaurant pe un teren concesionat ,suprafata 650 mp?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri