Termenul de depunere a proiectelor pentru 5 scheme de ajutor de stat in domeniul resurselor umane, prelungit cu 6 luni 

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 26 octombrie 2009, 19:14 Economie | EuROfonduri

 documente
(26 Oct 2009) DOC, 346KB
Liniile de finantare pentru subventionarea salariilor noilor angajati, a formarii profesionale si imbunatatirea conditiilor de munca au fost deschise in martie 2009, cu termen limita de depunere in data de 9 octombrie. In urma evaluarii a peste 85% din dosare, au fost selectate mai putin de jumatate pentru finantare, care acopera numai 15,8% din suma alocata. In concluzie, Ministerul Muncii a decis prelungirea termenului de depunere pana in martie 2010 - acestea sunt, pe scurt, informatiile transmise de minister printr-un comunicat luni, 26 octombrie.

Valoarea celor 6 linii de finantare lansate in cadrul schemelor de ajutor de stat si de minimis, in data de 31 martie 2009, a fost de 142,4 milioane de euro. Acestea se refera la angajarea de noi salariati, formarea profesionala a celor care au deja un loc de munca si pentru imbunatatirea conditiilor de munca in scopul diminuarii riscului accidentelor si imbolnavirilor profesionale.

"Pana in data de 9 octombrie s-au depus 294 de cereri de ajutor de stat si de minimis in valoare de 48,40 milioane euro (cursul utilizat este cel comunicat de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale - ACIS, respectiv 1 euro = 4,1926 lei). Din cele 294 de cereri depuse, pana la data de 9 octombrie au fost evaluate 250 de cereri. Dintre acestea au fost selectate 128 de cereri, cu o valoare nerambursabila de 22,61 milioane de euro", arata comunicatul Ministerului Muncii.

Situatia cererilor depuse, a sumelor solicitate, precum si a cererilor evaluate si selectate pana la data de 9 octombrie, in documentul atasat (comunicat integral al Ministerului).

"Din datele prezentate mai sus, rezulta ca, deocamdata, cu exceptia liniei de finantare care acorda sprijin pentru specializarea si/sau perfectionarea angajatilor proprii, intreprinderile din Romania nu au solicitat integral fondurile alocate pentru schemele de ajutor de stat si de minimis. Cel mai scazut interes a fost manifestat de angajatori pentru fondurile alocate subventionarii salariilor noilor angajati proveniti din mediul rural si programelor de mentorat menite sa ajute integrarea absolventilor de liceu sau de facultate la primul lor loc de munca", mai transmite ministerul.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a luat decizia sa prelungeasca pana la 31 martie 2010 termenul limita de depunere a proiectelor pentru 5 dintre liniile de finantare de mai sus, cu exceptia celei referitoare la „Specializarea/ perfectionarea angajatilor proprii” (nr.77).

Mai multe informatii in documentul atasat.


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

573 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version