Presedintele Rusiei Dmitry Medvedev viziteaza cateva state europene cheie in luna noiembrie. Pe 3 si 4 noiembrie Medvedev a vizitat Parisul si pe 8 noiembrie este in Berlin. STRATFOR explica intr-o analiza despre interesul Rusiei in problemele europene actuale ca aceste vizite, desi oficial declarate in alte scopuri, sunt de fapt determinate de situatia economica actuala a Uniunii Europene. Kremlinul priveste criza actuala cu ingrijorare si in acelasi timp vede oportunitati strategice pentru Rusia.

STRATFOR realizeaza o analiza a “strategiei in patru pasi” abordata de Moscova, referindu-se in detaliu la elementele ce privesc sectorul bancar european si sectorul energetic. Harta “strategiei activelor” poate fi consultata gratuit aici. O analiza din perspectiva geopolitica asupra situatiei actuale a sectorului bancar european poate fi consultata gratuit aici.

Pentru access nelimitat la analizele STRATFOR, lider global in intelligence si analiza geopolitica, puteti beneficia acum de oferta speciala pentru cititorii HOTNEWS.RO si economisiti 100$!