Franta a atras marti din piata 8,715 miliarde de euro pe termen scurt, in cadrul unei licitatii care a generat o cerere ridicata si a incheiat la randamente foarte scazute, potrivit AFP. Suma imprumutata s-a plasat aproape de maximul intervalului tintit, de 7,6 - 8,9 miliarde de euro.

Trezoreria a imprumutat 4,438 miliarde de euro cu scadenta la 12 saptamani, la un randament de 0,023%, 2,202 miliarde de euro la 23 de saptamani, la un randament de 0,074%, si 2,075 miliarde de euro la 45 de saptamani, la un randament de 0,136%.

Randamentele, care raman la un nivel foarte scazut, au crescut usor, exceptie facand cele pentru imprumuturile cu scadenta la 45 de saptamani, care s-au redus.

Aceasta licitatie este prima organizata de Franta in acest an. Cu toate acestea, testul principal va avea loc joi, cand Franta va incerca sa imprumute intre sapte si opt miliarde de euro pe termen lung.

Datoria Frantei se afla in vizorul pietelor financiare, in conditiile in care tara este amenintata cu pierderea ratingului maxim "AAA" acordat de cele mai importante agentii de evaluare financiara.