Spania a iesit in trimestrul al III-lea din recesiunea in care se afla de doi ani, cu o crestere de 0,1% a Produsului Intern Brut (PIB), potrivit cifrelor oficiale provizorii publicate miercuri si citate de AFP.

Timida iesire din recesiune, dupa noua trimestre consecutive de contractie a economiei, a fost sustinuta de "aportul pozitiv" al exporturilor dar continua sa fie afectata negativ de o cerere interna in berna, explica Institutul national pentru statistica (INE), intr-un comunicat.

In ciuda acestei reveniri la crestere, somajul ramane principalul aspect negativ al economiei, cu o rata de 25,98% in trimestrul III.

Datele oficiale definitive vor fi publicate de INE in 28 noiembrie.

A patra economie a zonei euro, lovita de doua ori in 2008, de izbucnirea bulei imobiliare si de inceperea crizei financiare internationale, a intrat la inceputul lui 2011 in a doua sa recesiune in cinci ani.

Pe ansamblul anului, guvernul conservator se asteapta la un recul al PIB-ului de 1,3%, usor mai bine decat in 2012, cand a scazut cu 1,6%. Pentru 2014 se estimeaza o crestere de 0,7%.