Constantin Nita, ministrul Economiei, atrage atentia ca "nu trebuie ignorat semnalul de incetinire a economiei romanesti" in trimestrul 2 si spune ca printre cauze se pot numara "rezultatele modeste" ale marilor economii europene. Nita a facut aceste declaratii dupa ce joi Eurostat a aratat ca Romania a intrat in recesiune tehnica, avind doua trimestre consecutive de scadere a economiei.

Constantin NitaFoto: Hotnews

Nita mai arata intr-un comunicat de presa ca "semnalul privind incetinirea cresterii economice din trimestrul doi confirma necesitatea continuarii eforturilor Guvernului de implementare a masurilor menite revigorarii economice" si vorbeste despre atragerea investitiilor straine directe si demararea unor proiecte majore de infrastructura.

Ministrul Economiei sustine ca economia Romaniei este pe un "trend pozitiv", citind o crestere economica ajustata sezonier de 2,6% fata de primul semestru al anului trecut.

Nita este primul ministru din Guvernul Ponta care vorbeste public despre recesiunea tehnica inregistrata de economia Romaniei.