Orice extindere a ajutorului financiar international pentru Grecia dupa data de 28 februarie este "indisolubil legata" de realizarea de catre guvernul de la Atena a reformelor prevazute de programul de ajutor in curs, a avertizat miercuri purtatorul de cuvant al ministerului german de Finante, citat de AFP.

"Nu este acceptabil si nu va fi acceptat sa se lanseze o extindere fara aplicarea reformelor convenite, cele doua lucruri sunt indisolubil legate", a declarat Martin Jager, purtatorul de cuvant al lui Wolfgang Schauble.

Tarile zonei euro au fixat luni cinci conditii pentru continuarea sustinerii financiare a Atenei si "nu se pune problema sa se revina" asupra lor, a adaugat el.

Printre acestea figureaza promisiunea de a nu anula reformele in curs, de a anu angaja altele noi care sa afecteze finantele publice grecesti precum si angajamentul Atenei de a plati toti creditorii.

Ministrul grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, a anuntat marti seara ca tara sa doreste sa ceara extinderea cu cateva luni a programului de ajutor, care expira la finalul saptamanii viitoare, refuzand insa conditiile care insotesc acest program.

Aceasta cerere nu a fost oficial depusa, a precizat Jäger.