Senatul a adoptat Legea RCA, prin care ASF va stabili un tarif de referinta

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 13 septembrie 2016, 19:56 Economie | Finanţe

Protest RCA al transportatorilor
Foto: Hotnews
Legea RCA, adoptat marti in plenul Senatului cu 74 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si opt abtineri, prevede ca ASF stabileste un tarif de referinta, iar contractul se va stabili pe baza acestui tarif, care trebuie respectat de toate firmele de asigurare, informeaza Mediafax.

"Principala modificare este acel tarif de referinta, de acolo urmeaza pe urma multe modificari, modul cum se stabileste tariful, sarcina data ASF de a stabili un tarif de referinta care duce la limitarea cresterilor la tariful RCA", a declarat senatorul Viorel Arcas (PSD), unul dintre initiatorii proiectului.

Arcas a mai spus ca prin acest proiect de lege Guvernul trebuie sa se ocupe de infiintarea unei societati de stat care sa incheie asigurari, piata devenind astfel mai competitiva.

"A doua (modificare - n.r.) este o sarcina data Guvernului de a se ocupa intr-un anumit termen de infiintarea unei societati sau crearea unei activitati in cadrul societatilor de stat, cum este Eximbank, care sa incheie asemenea asigurari; intrand pe piata, concurenta va fi alta, bineinteles cu asigurarea unui profit sau chiar fara profit, dar acoperirea costurilor pentru ca nu trebuie sa faca societatile de stat pofit, trebuie sa asigure bunastarea populatiei. Oricum si duce la un mediu concurential mult mai sanatos, la ora actuala nu avem decat niste operatori privati care sunt cam toti straini, statul nu are", a explicat senatorul.

De asemenea, proiectul prevede ca doar cei care parasesc tara vor mai plati Cartea verde si ca varsta nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea pretului politei RCA.

Totodata, service-urile vor fi obligate sa asigure toate reparatiile unui autoturism asigurat. Potrivit legii votate de senatori, un contract RCA poate fi facut in rate, pe o perioada mai mica (de exemplu, intre 1 si 3 luni).

Asiguratorul va fi obligat sa achite paguba intr-un termen stabilit de lege, in caz contrar li se va retrage licenta. In plus, tractarea autovehiculului avariat va trebui sa fie asigurata prin polita RCA.

Senatul este prima camera sesizata, iar Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

6653 vizualizari

 • +7 (13 voturi)    
  RCA de Stat (Marţi, 13 septembrie 2016, 20:22)

  BucurBrasoveanu [utilizator]

  Este ireal.
  Prin lege vom stabili un pret la RCA,,poate obtinem si un pret la case.
  Unde era parlamentarii romania cand asiguratorii ,,romani" condusi d ed-nul Adamescu -un reper de corectitudine- tinea mii de masini cu asigurari la Astra prin servici-uri?

  Traiasca Republica Socialista Romana!
   #showComment
 • +7 (9 voturi)    
  Dupa 27 de ani de jaf ... (Marţi, 13 septembrie 2016, 20:28)

  Prea_Tarziu [utilizator]

  "Asiguratorul va fi obligat sa achite paguba intr-un termen stabilit de lege, in caz contrar li se va retrage licenta."
 • +3 (9 voturi)    
  "varsta nu va mai fi un criteriu" (Marţi, 13 septembrie 2016, 21:05)

  ABetterWorldWithoutVladimir [utilizator]

  Asta e cea mai mare lovitura data celor ce luau masini scumpe si le inscriau pe numele bunicilor. S-a dus cu discountul de varsta, acum se va plati pe putere si capacitate cilindrica, poftiti la dat banii. Fraierilor...
   #showComment
 • +5 (7 voturi)    
  lol (Marţi, 13 septembrie 2016, 23:06)

  HP [utilizator]

  "nu trebuie sa faca societatile de stat pofit, trebuie sa asigure bunastarea populatiei"

  incredibil fratilor, incredibil
   #showComment
 • +2 (2 voturi)    
  Bucuria necunoscatorului si dezastrul avizatului.. (Miercuri, 14 septembrie 2016, 10:02)

  DoinaMH [utilizator]

  Cel mai mare dezastru pentru industrie si pentru consumatori. Nu s-a invatat nimic din Carpatica, City si Euroins...societati axate pe acest tip de business
  Nu uitati de alegerile de la sfarsitul anului...
  Imi este sila!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri