Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

12,5 miliarde de lei, prejudicii constatate de Antifrauda din ANAF in trei ani, plus 2.000 de sesizari penale catre parchete

de Red. Economic     HotNews.ro
Joi, 16 martie 2017, 16:44 Economie | Finanţe

Masini ale Directiei Generale Antifrauda Fiscala - DGAF
Foto: DGAF
Prejudiciile stabilite in urma controalelor, amenzile si confiscarile realizate din ultimii trei ani de Directia generala antifrauda fiscala (DGAF) se ridica la 12,45 miliarde de lei, in timp ce amenzile incasate au ajuns la 154 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de institutie. Antifrauda a realizat si 2.229 de sesizari penale catre procurori.

Gradul de incasare a amenzilor aplicate in perioada decembrie 2013 - decembrie 2016 (din punct de vedere al valorii acestora) era la sfarsitul anului trecut de 62,93%.

In perioada decembrie 2013 - decembrie 2016, DGAF a verificat 99.092 de contribuabili. Actele de sesizare privind presupuse infractiuni in domeniul fiscal au fost inaintate catre:
- parchete de pe langa tribunale (PT) - 1.508 sesizari;
- DIICOT - 497  sesizari;
- DNA - 108  sesizari;
- parchete de pe langa judecatorii (PJ) - 62 sesizari;
- parchete de pe langa curtile de apel (PCA) - 32 sesizari;
- Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) - 22 sesizari.

In aceeasi perioada, DGAF a aplicat 82.569 amenzi contraventionale in valoare totala de 395.174.926 lei (echivalentul a 89 milioane EURO), in mare masura cu ocazia verificarilor privind autorizarea activitatilor desfasurate, provenienta legala a marfurilor, dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare.

In ceea ce priveste confiscari de numerar, venituri din activitati ilicite si bunuri, valoarea estimata a acestora in ultimii trei ani a fost de 607.974.988 lei (echivalentul a 136,9 milioane EURO). Inspectorii antifrauda au suspendat activitatea a 3.198 agenti economici, in principal pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale si pentru nerespectarea normelor de comert (908 pentru nedotare cu AMEF, 1.979 pentru neutilizare AMEF, 311 pentru nerespectarea prevederilor Codului fiscal, respectiv detinerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator).

Antifrauda a instituit 4.335 masuri asiguratorii pentru active patrimoniale, in valoare totala de 7.048.553.381 lei (echivalentul a 1,6 miliarde EURO).

VIDEO Economistii-sefi ai primelor 3 banci comerciale, despre evolutia economiei romanesti. Ce proiecte mari de investitii finanteaza bancile la ora actuala?

Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, Horia Braun (BCR), Florian Libocor (BRD-GSG) si Andrei Radulescu (BT) au discutat luni dimineata, in cadrul unei mesei rotunde organizate de HotNews.ro si StartupCafe.ro, despre investitiile bancilor in economie romaneasca si starea actuala a economiei, precum si despre fluctuatiile care au tinut prima pagina in ultima perioada.
  • A. Radulescu: Daca statul nu investeste, atunci de ce sa isi asume sectorul privat riscuri?
  • F. Libocor: Banii se duc acolo unde exista certitudini, predictibilitate, stabilitate. Lipsa acestor caracteristici loveste in mai multe zone, cu precadere in investitii.
  • H. Braun: Speram la o dinamica pozitiva, insa trebuie sa puna umarulul statul,bancile, si managementul companiilor.

1046 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri