Premierul Mihai Tudose l-a demis joi pe seful Antifraudei din cadrul ANAF, Marin Marius Florea, numindu-l in locul lui pe Daniel Mihail Tudor, potrivit unor decizii publicate in Monitorul Oficial.

Marin-Marius FloreaFoto: Hotnews

Tot joi, premierul Tudose a semnat deciziile privind eliberarea din functie a vicepresedintelui ANAF Sorin Cristian Giuvelea. Prin decizii ale primului ministru au fost numiti in functii de vicepresedinti ANAF Daniel Florin Anghel, Bogdan-Nicolae Stan (fostul sef al Fiscului, recent demise) si Nicolae Pietrareanu.

Daniel Mihail Tudor a fost director executiv adjunct pe inspecţie fiscală la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, responsabil pentru contribuabilii nerezidenţ, potrivit news.ro.

În luna martie, el a fost detaşat temporar ca secretar general adjunct al Ministerului pentru Mediul de Afaceri. În octombrie 2015, a fost pe lista de consilieri ai primarului interimar al Capitalei Ştefănel Dan Marin, cel care i-a succedat în funcţie lui Sorin Oprescu.

Ca avere, pentru 2015 a declarat două case (de 195 şi 265 metri pătraţi) şi două terenuri la Mogoşoaia, dar şi credite bancare de 580.000 de lei şi 10.000 de euro. A avut venituri totale de 62.000 lei. Soţia sa lucrează la Curtea de Conturi, unde a avut venituri de două ori mai mari decât soţul, respectiv 131.000 lei. Pentru anul trecut a declarat venituri salariale de 78.407 lei, iar soţia, auditor la Curtea de Conturi, a avut 131.208 lei. Anul trecut, a luat în leasing şi o maşină VW Golf, fabricată în 2016.