Fermierii nu vor mai plati impozitul pe mijloacele de transport pentru tractoare, utilajele agricole si alte mijloace de transport din agricultura, arata un proiect publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Utilaje agricoleFoto: Hotnews

"Se va datora impozitul pe mijloacele de transport pentru mijloacele de transport agricole de tipul tractoarelor, utilajelor agricole si altor mijloace de transport agricole, utilizate efectiv in domeniul agricol, detinute de catre persoanele fizice autorizate care obtin venituri din activitatea agricola, precum si de catre persoanele juridice care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

- au prevazut in statut, ca obiect de activitate, 'agricultura';

- au inregistrate in evidenta contabila, pentru anul fiscal respectiv, venituri si cheltuieli venituri si cheltuieli din aceasta activitate", se arata in nota de fundamentare.

"Agricultura si dezvoltarea satului romanesc reprezinta o prioritate absoluta in programul de guvernare. Astfel, prin noile politici agricole, sectorul agricol trebuie sa devina un motor de crestere economica si o sursa de locuri de munca pentru populatia din mediul rural", se spune in nota de fundamentare.

Potrivit actualului Cod Fiscal, "Consiliile locale pot hotari sa acorde scutirea sau reducerea impozitului pe mijloacele de transport agricole utilizate efectiv in domeniul agricol."