Fostul sef al Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, scrie pe Facebook ca de la varful PSD/Guvern s-a transmis printr-un email catre vicepresedintele ANAF, Bogdan Stan, solicitarea de a incepe analiza si actiuni de control la cele mai mari patru firme de audit - PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte.

"Un mail, transmis la inceputul lunii septembrie de la cel mai inalt nivel al PSD/Guvern, solicita vicepresedintelui ANAF, Bogdan Stan <> la cele patru firme de consultanta care apartin de Big Four, adica la firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte", scrie Diaconu pe contul sau de Facebook.

"Desi simuleaza dialogul cu grupul de lucru pe fiscalitate al CDR, pe din dos se pregateste un desant al inspectiei fiscale la aceste firme. Cu reprezentantii acestora am avut repetate discutii/consultari, cand eram presedinte ANAF, si nu de putine ori am fost aspru criticat pentru activitatea si opiniile mele profesionale. Chiar si atunci cand criticele acestora erau tendentioase sau de-a dreptul jignitoare continuam dialogul si nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-mi folosesc autoritatea si resursele ANAF in a le trimite pe cap controale <>", mai arata Diaconu.

"Dupa ce au fost pur si simplu ridiculizati de catre toti consultantii fiscali pentru bazaconiile din programul de guvernare si dupa ce au adus tara pe buza prapastiei economice, mardeiasii lui Pablito trec la amenintari fatise", scrie fostul sef al Fiscului.

Liviu Dragnea a reactionat luni la acuzatiile aduse de Gelu Diaconu, fostul sef al ANAF, care acuza o comanda de la varful PSD/Guvernului pentru inceperea unor controale la marile firme de consultanta. "Eu nu pot sa urmaresc toate prostiile de pe Facebook. Sa vina cu dovezi", a spus Dragnea.