Viitorul finantelor europene: reuniunea de final a Grupului la nivel inalt pentru simplificarea fondurilor UE

de I.B.     HotNews.ro
Vineri, 1 decembrie 2017, 0:25 Economie | Finanţe

In data de 30 noiembrie, Grupul la nivel inalt format din experti independenti va avea o ultima discutie pe tema simplificarii accesului la fondurile europene si a reducerii birocratiei in gestionarea programelor de finantare din politica de coeziune in perioada post-2020.

In decursul zilei, grupul va avea schimburi de opinii cu comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu si cu experti ai Comisiei Europene asupra modalitatilor practice de implementare a principalelor propuneri din raportul lor final, prezentat in luna iulie 2017, porivit  site-ul CE in Romania.

"Grupul la nivel inalt a dezbatut teme dificile, cum ar fi procesele de audit si control, si a facut acest lucru cu curaj si fara sa evite anumite subiecte. Expertii au elaborat un set bogat de propuneri clare si detaliate pentru simplificarea in viitor a accesului la fondurile UE ", a declarat comisarul Corina Cretu.  

"Fondurile politicii de coeziune sunt cele mai vizibile elemente pozitive ale Uniunii Europene, insa mult prea multe reguli li s-au adaugat de-a lungul anilor. Recomandarile noastre arata ca simplificarea lor semnificativa este nu doar de dorit, ci si fezabila", a adaugat presedintele Grupului Siim Kallas.

Discutiile se vor concentra, in special, pe urmatoarele subiecte:

  1. pregatirea viitoarelor programe si evitarea intarzierilor;

  2. metode online si indicatori comuni pentru a face raportarea mai simpla pentru statele membre si beneficiari;

  3. solutii simple si gata de utilizat pentru rambursarea costurilor si limitarea birocratiei;

  4. criterii mai bine armonizate de evaluare a performantei investitiilor din politica de coeziune si controale mai putine si proportionale.


Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

83 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri