​„Ministerul Finanţelor a propus ca toate salariile brute cuprinse între 3.001 lei și 5.000 lei, care vor beneficia de la data de 1 ianuarie de o creștere minimă voluntară de 450 de lei, să beneficieze de aceeași facilitate fiscală ca salariul minim, respectiv ca 200 de lei din cei 450 de lei să fie scutită de contribuții sociale.”, a anunțat luni Blocul Național Sindical (BNS).

FiscalitateFoto: Kittiphan Teerawattanakul | Dreamstime.com

Blocul Național Sindical a informat luni că a luat parte la ședința Consiliului Național Tripartit care a avut loc astăzi, în prezența premierului României, Nicolae Ciucă, a ministrului de Finanțe, Adrian Câciu și a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marius Constantin Budăi.

  • „În cadrul întâlnirii, Guvernul României s-a angajat să adopte o Ordonanță de Urgență pentru completarea noii Legi a Dialogului Social (promulgată astăzi de președintele Klaus Iohannis) cu normele care vizează litigiile de muncă.
  • De asemenea, Ministerul Finanţelor a propus ca toate salariile brute cuprinse între 3.001 lei și 5.000 lei, care vor beneficia de la data de 1 ianuarie de o creștere minimă voluntară de 450 de lei, să beneficieze de aceeași facilitate fiscală ca salariul minim. Concret, suma de 200 de lei din cei 450 de lei să fie scutită de contribuții sociale.”, a anunțat pe Facebook BNS.

Blocul Național Sindical mai spune că la propunerea sa s-a decis și înființarea unui grup de lucru care să funcționeze de la începutul anului viitor, la Ministerul Finanțelor Publice, din care să facă parte sindicate, patronate și reprezentanți ai Guvernului pe următoarele teme:

- progresivitatea impozitării a veniturilor din muncă

- finanțarea sistemului de securitate socială

- tratament fiscal nediscriminator pentru toate veniturile obținute din relațiile de muncă

Guvernul: Dezbaterile la nivel tehnic continuă mâine

Guvernul a anunțat luni după reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social că „participanții au analizat propunerile vizând definirea sectoarelor de negociere colectivă și acordarea unor oportunități fiscale privind salarizarea.”

”Cu acest prilej, reprezentanții Guvernului și cei ai partenerilor sociali au convenit să continue dezbaterile la nivel tehnic, pe baza propunerilor formulate.

În acest sens, următoarea întâlnire va avea loc mâine, la Ministerul Muncii, pentru definirea sectoarelor de negociere colectivă, în timp ce la nivelul Ministerului de Finanțe vor avea loc, în perioada următoare, discuții privind măsuri fiscale în domeniul salarizării.”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Sursă foto: Dreamstime.com