Zeta Petroleum Limited a anuntat colaborarea cu Pursuit Capital, o firma din Perth specializata in consultanta, in vederea listarii la Bursa Australiana. Colateral acestei lansari la bursa, Zeta Petroleum intentioneaza sa stranga fonduri de pana la 15 milioane de dolari australieni pentru forarea a doua sonde pe campul de gaze Bobocu, dar si pentru initierea de noi oportunitati de afaceri.

Finalizarea acestei Oferte Publice Initiale se preconizeaza a fi completa in martie 2012.

De asemenea, Zeta Petroleum Ltd a anuntat ca Philip Crookall a fost numit Chief Operating Officer, incepand cu data de 1 octombrie 2011. Crookall va ajuta la intocmirea Ofertei Publice Initiale a Zeta Petroleum.

Zeta Petroleum este o companie privata de explorare si productie de petrol si gaze infiintata in 2005 si are ca sfera de interes Europa centrala si rasariteana. In Romania, Compania detine un portofoliu de concesiuni cu potential de productie in petrol si gaze naturale. De asemenea, evalueaza noile oportunitati de extindere cu scopul cresterii nivelului de productie de hidrocarburi si, implicit, cresterea randamentului actiunilor.

Studiul seismic efectuat de Zeta Petroleum in 2010 la zacamantul de gaze naturale de la Bobocu evidentiaza un model geologic inedit pentru aceasta zona, iar analiza preliminara a datelor indica existenta unor resurse neexploatate inca.