Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Topul Forbes: Dinu Patriciu ramane cel mai bogat roman, cu o avere de 2.2 miliarde de dolari

Omul de afaceri Dinu Patriciu se mentine pe primul loc in topul celor mai bogati romani, pentru al treilea an consecutiv, potrivit clasamentului Forbes Romania 500 Miliardari, editia 2011. Averea lui Dinu Patriciu este estimata la 2.2 miliarde de dolari. Pe locurile urmatoare se afla Frank Timis (cu 1.3 miliade de euro) si Ioan Niculae (cu un miliard de euro). Miliardarul Dan Grigore Adamescu a coborat cu un loc fata de anul trecut, ocupand pozitia a patra in top, cu o avere estimata la 900 - 950 de milioane de euro. Pe locul al cincilea in clasament se afla Ion Tiriac, cu o avere estimata la 700-750 de milioane de euro. Catalogul Forbes Romania 500 Miliardari a fost realizat pe baza datelor publicate de catre Ministerul Finantelor si Oficiul National al Registrului Comertului, prin metoda interviurilor directe si a evaluarilor financiare si imobiliare.

Ministrul Economiei: Din 2012 cumparam o parte a gazelor naturale direct de la Gazprom. Inceteaza cateva contracte cu intermediari

In 2012 vor expira cateva contracte cu intermediari, iar Romania va incepe sa cumpare o parte a gazelor naturale de import direct de la Gazprom, a anuntat ministrul Economiei, Ion Ariton. El a explicat insa ca eliminarea unora dintre intermediari nu inseamna automat si o scadere a pretului: "Preturile sunt pe piata, cererea si oferta vor stabili acest pret". El a mai aratat ca unele contracte cu intermediarii care cumpara gaz de la Gazprom pentru Romania inceteaza in 2012, altele in 2016, iar unele abia in 2020. Romania va cumpara gaz direct de la Gazprom pe masura ce se finalizeaza aceste contracte cu intermediarii, a mai precizat ministrul Economiei.

Ultimatum al G20 catre Guvernele Europei: La summit-ul UE din 23 octombrie trebuie prezentat un plan complet pentru rezolvarea crizei datoriilor

Miniştrii Finanţelor şi guvernatorii băncilor centrale din statele membre G20 cer Europei să prezinte, la summit-ul UE de la sfârşitul săptămânii viitoare (23 octombrie), un plan complet si decisiv de rezolvare a crizei datoriilor de stat, care ameninţă economia globală. Liderii financiari ai Grupului celor mai mari 20 de economii ale lumii au arătat, la reuniunea pregătitoare de sâmbătă, că aşteaptă ca summit-ul Uniunii Europene de weekendul viitor să "abordeze decisiv problemele actuale, printr-un plan complet". Reuniunea Consiliului European de toamna este programata la Bruxelles, pe 23 octombrie. Ministrul francez al Finanţelor, care a prezidat întâlnirea G20 de sâmbătă de la Paris, a arătat că Germania şi Franţa, cele mai puternice ţări din UE, sunt pe cale să agreeze un plan de reducere a datoriilor Greciei, de împiedicare a contagiunii către alte ţări din zona euro şi de protejare a băncilor europene.

Steve Jobs va avea statuie la Budapesta

Steve Jobs va avea o statuie la Budapesta. O companie ungara de soft pe care Steve Jobs a ajutat-o financiar va dezveli, in luna decembrie, la Budapesta o statuie care-l va reprezenta pe legendarul fondator al companiei Apple. Statuia va fi ridicata de compania Graphisoft, care a anuntat ca aceasta va fi dezvelita pe 21 decembrie intr-un parc tehnologic unde compania ungara isi are sediul impreuna cu alte firme din domeniu. Compania ii datoreaza multe lui Steve Jobs, care i-a vazut standul la editia din 1984 a unui targ de tehnologie si a ramas impresionat. Ulterior, Apple a ajutat mica firma ungara cu bani si computere intr-un moment dificil, cand tehnologiile avansate nu se gaseau in aceasta parte a Europei. "Steve Jobs a dat informaticii o fata umana", arata intr-un comunicat compania Graphisoft, care adauga ca ii datoreaza enorm fondatorului Apple.