Primul ministru grec, Lucas Papademos, nu exclude varianta unui nou plan de salvare pentru Grecia, asigurand insa ca statul elen va face tot posibilul pentru a evita acest lucru, intr-un interviu acordat vineri pentru cotidianul economic italian Il Sole 24 Ore, citat de AFP.

"Nu se poate exclude ca o forma de asistenta financiara poate fi necesara, insa noi vom lucra intens pentru a evita" acest lucru, a declarat Papademos in interviu.

"Grecia va face tot posibilul ca un al treilea program de ajustare (bugetara) sa nu fie necesar. Acest lucru depinde de ritmul si eficienta implementarii programului actual", a adaugat primul ministru grec.

"Cu toate acestea, Grecia nu va putea sa aibe acces pe piete chiar daca toate masurile sunt adoptate in totalitate. Este dificil de anticipat care vor fi conditiile si asteptarile pietelor in 2015", a subliniat Papademos.

Grecia a ratificat saptamana trecuta cel de-al doilea plan de salvare european care va asigura finantarea tarii cu 130 de miliarde de euro pana in 2015.