Guvernul a aprobat, prin memorandum, Programul de Convergenta 2012. Documentul prevede ca principal obiectiv reducere graduala a deficitului structural, astfel incat, pana in 2014, sa ajunga la un nivel de cel mult 0,7 % din PIB. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ca cererea interna va reprezenta principalul motor al cresterii economice pentru acest an.

¬Imbunatatirea ocuparii si o inflatie mai redusa vor sustine cresterea veniturilor si vor contribui la revigorarea consumului privat¬, a adaugat purtatorul de cuvant al Guvernului. Inflatia pentru anul 2012 este prognozata sa se mentina la un nivel redus, de 3,5%, in intervalul tinta al Bancii Nationale a Romaniei.

De asemenea, se prevede imbunatatirea politicilor in domeniul investitiilor, continuarea politicii de reducere si prevenire a aparitiei de arierate si imbunatatirea guvernantei corporatiste.

In ceea ce priveste cadrul macro-economic pe termen mediu 2013-2015, Dan Suciu a declarat ca se estimeaza cresteri ale Produsului Intern Brut intre 3,1 si 3,9 %. Referindu-se la finantele publice, Dan Suciu a afirmat ca, pe termen mediu, obiectivul specific al politicilor bugetare este reprezentat de ajustarea in continuare a deficitului bugetar, tintele planificate fiind de 2,3% din PIB in 2012, 1,5% in anul 2013, 1,2% in 2014, 0,9% in anul 2015, cifre calculate conform metodologiei ESA.