Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Mugur Isarescu: Leul tinde sa se deprecieze, dupa ce acum 12 luni se aprecia/ Inflatia se va stabiliza la 3-4% in semestrul II

Leul tinde sa se deprecieze, dupa ce, in urma cu un an, Banca Nationala a Romaniei se "chinuia" sa faca sa nu se aprecieze leul pentru a nu descuraja exporturile. Declaratiile vin de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, la prezentarea raportului asupra inflatiei. Miscarile de capital sunt evidente, a sustinut Isarescu, precizand ca in primavara anului trecut incepusera din nou intrari de capital, in Romania si in alte tari din Europa rasariteana. Insa din toamna au inceput iesiri de capital care influenteaza cursul, determina in mare masura raportul cerere/oferta pe piata valutara si este sursă de mare volatilitate, a precizat guvernatorul. Potrivit acestuia, inflatia se va stabiliza in partea a doua a acestui an undeva intre 3 si 4%; ceea ce inseamna ca nu avem o inflatie prea scazuta, cum au inceput sa apara unele comentarii, a adaugat Mugur Isarescu.

Orange introduce internet gratuit Wi-Fi pe stadionul Arena Nationala cu ocazia finalei Europa League

Orange introduce internet gratuit Wi-Fi pe stadionul Arena Nationala, cu ocazia finalei Europa League. Incepand de astazi, spectatorii vor avea acces gratuit la internet de mare viteza, indiferent de reteaua nationala de telefonie mobila pe care o utilizeaza. Potrivit operatorului de telefonie mobila, "investitia va continua pentru extinderea graduala a acoperirii pe Arena Nationala". In etapa actuala, proiectul se bazeaza pe 21 Puncte de Acces Cisco Wi-Fi montate in punctele de comercializare de produse din zona mediana, in zona VIP, in sala de conferinte de presa si in media room. Cei prezenti in zonele mentionate vor putea sa navigheze gratuit pe internet cu viteze de pana la 144 Mbps. Fiecare utilizator poate naviga in total 2 ore/zi in sesiuni de conectare diferite.

Iesirea Greciei din zona euro nu inseamna sfarsitul monedei unice. Germania nu va tolera asta - Fitch

O iesire a Greciei din Zona Euro "nu va insemna sfarsitul" monedei unice, a declarat presedintele agentiei de rating Fitch. Acesta sustine ca Germania are "interesul fundamental" pentru a pastra euro. "Daca marca germana va fi reintrodusa, ea s-ar aprecia considerabil in raport cu alte valute. Industria de export, respectiv motorul economiei germane, va fi afectata. Germania nu va tolera asta, chiar daca una sau mai multe tari ar parasi euro", a explicat oficialul Fitch Ratings, intr-un interviu acordat pentru Spiegel Online. Aceste declaratii vin in contextul in care Grecia, care se afla intr-un impas politic dupa alegerile de duminica, ingrijoreaza din nou pietele financiare; acestea se tem ca ar putea fi pus in discutie planul international care a salvat tara de la faliment.

Google a primit in premiera placute de inmatriculare pentru masina care se conduce singura

Google a primit in premiera placute de inmatriculare pentru masina care se conduce singura. In statul american Nevada, masinile Toyota Prius pe care Google a adaugat aparatura pentru a le permite sa se conduca singure au primit placute provizorii de inmatriculare. Deocamdata acestea au dreptul sa circule autonom, insa cu doi oameni la bord, dar faptul ca masina a primit acordul este primul pas spre aducerea lor la dispozitia publicului. Autoritatile au explicat ca au introdus conditia prezentei a doi oameni la bord pentru ca acestia sa preia controlul, in cazul in care sistemele electronice, camerele video sau senzorii dau gres. Nevada a fost primul stat american care a stabilit un regulament complet despre conditiile in care o masina autonoma are dreptul sa circule pe drumurile publice.