Guvernul poate sa recupereze de la autoritatile locale circa 387 de milioane de lei, a anuntat premierul Victor Ponta. Acestea sunt sumele identificate ca fiind necheltuite din totalul de 648 de milioane de lei acordati de fostul Guvern "autoritatilor locale PDL si UDMR", a precizat Ponta. La randul sau, ministrul delegat al Administratiei, Victor Paul Dobre, a spus ca nu poate sa precizeze cati bani din aceste sume vor fi returnati de primariile partidelor aflate acum la guvernare.

  • "Sunt in acest moment in situatia de a avea, de la Ministerul de Finante, o prima estimare asupra sumelor recuperate pentru fondul de rezerva al guvernului de la autoritatile locale PD-L, UDMR, carora fostul guvern condus de domnul Ungureanu le daduse, pentru campania electorala, sume importante. Din cele 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu le daduse alesilor locali ai fostei coalitii de guvernare, putem sa recuperam, ca sume ce au fost restituite, sau sume ce nu au fost alimentate in contul de venituri, suma de 387 de milioane", a spus Ponta dupa sedinta de Guvern.

Guvernul a adoptat, saptamana trecuta, o ordonanta de urgenta care prevede recuperarea din conturile autoritatilor locale a sumelor ce au fost alocate, din fondul de rezerva.