Produsul Intern Brut al Greciei a scazut cu 6,2% in al doilea trimestru din 2012, dupa ce in trimestrul precedent scaderea economica a fost de 6,5%, arata primele estimari oficiale publicate luni de autoritatea de statistica din Grecia, citate de AFP.

Chiar daca tara traverseaza al cincilea an consecutiv de recesiune, institutiile financiare nu au revizuit cifra de scadere economica estimata pentru anul 2012, Banca Greciei asteptandu-se la un recul anual al PIB-ului de 4,5%, dupa declinul de 6,9% inregistrat in 2011.

Totodata, in ultimul sau raport cu privire la Grecia, Comisia Europeana previzioneaza ca tara va reveni pe crestere in anul 2014.

Noul guvern al conservatorului Antonis Samaras, sustinut de socialisti si stanga moderata, a precizat ca revenirea pe crestere economica este prioritatea sa. Totusi, in luna mai, rata somajului a explodat, ajungand la 23,1%.

Insa, recuperarea economiei este limitata, masurile de austeritate conditionate de acordul financiar semnat cu UE, FMI si BCE afectand puternic consumul intern.