Intra in text si vezi ce a lasat der Vrijer sa se inteleaga despre vizita ce tocmai s-a incheiat
Despre arierate- evolutie dezamagitoare
- Valoarea acestor arierate a rămas la nivelul de la sfârşitul lunii martie în loc să scadă. Plafonul pentru stocul de arierate ale autorităţilor locale a fost, de asemenea, ratat, pentru că în loc să scadă a crescut puţin. Am agreat cu Guvernul măsuri specifice pentru a gestiona arieratele autorităţilor locale şi ne aşteptăm ca reducerea acestor arierate care trebuia să fie înregistrată la finalul lunii iunie să aibă loc la finele lunii septembrie. Ne aşteptăm totodată ca reducerea arieratelor guvernamentale care trebuia să aibă loc în trimestrul doi să se întâmple în trimestrul trei.(interviu Agerpres)
- Absorbtia fondurilor ramane scazuta, desi acestea sunt resurse gratuite pentru finantare si care ar putea fi de mare ajutor pentru dezvoltarea economiei.
- Credem ca e momentul sa se organizeze o imbunatatire drastica in vederea imbunatatirii absorbtiei
- Trecerea la cota progresivă ar trebui să nu afecteze veniturile bugetare, ceea ce s-ar putea realiza dacă se vor propune rate de impozitare mai mari de 16%, sistemul propus de Guvernul Ponta fiind posibil doar dacă se operează o reducere a salariilor, susţine şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, transmite Mediafax.
- În forma propusă, cota progresivă ar scădea semnificativ veniturile. Dacă vei avea o cotă mai mică pe venit, atunci ar trebui să se reducă şi fondul de salarii. Nu cred că este o propunere înţeleaptă
- FMI nu are o preferinţă pentru cotă unică sau impozitarea progresivă, ambele prezentând avantaje şi dezavantaje, care ţin şi de particularităţile fiecărei economii în parte.
- Dacă schimbaţi sistemul de impozitare, acesta trebuie să fie cel puţin neutru. Dacă se trece la cotă progresivă, cu rate mai mici de 16%, atunci unele rate ar trebui să fie mai mari de 16%
- Desi au fost luate unele masuri- reforma pietei muncii, legea dialogului social, mai trebuie facute multe lucruri iar Romania pierde teren in fata altor state din Europa
- E important ca Romania sa ofere investitorilor o perspectiva foarte limpede in ceea ce priveste drepturile si obligatiile lor
- Unul dintre riscuri este cel al continuării instabilităţii politice în ţară, care poate împiedica eficienţa politicilor economice, poate creşte prima de risc şi costurile de finanţare pentru economie şi poate afecta investiţiile.
- Celălalt risc este extern, o adâncire a recesiunii în Europa sau a crizei financiare în zona euro, care poate conduce la o scădere a exporturilor româneşti, cu efecte asupra sectorului bancar şi asupra creditelor bancare şi finanţării noilor investiţii. Cred că dacă se întâmplă ceva în Europa poate diminua încrederea şi cererea internă
Una dintre dovezile situatiei deloc roz in care se afla economia este cresterea unor taxe -ca numar si volum- anuntate in urma vizitei. Acestea ar trebui sa suplineasca veniturile unei economii ne-reformate care are de facut fata unui mediu economic tot mai tensionat. Una dintre concluziile ne-rostite ale vizitei este:"Totul merge atat de bine incat e nevoie sa cresteti numarul de taxe, volumul lor si sa mariti unele preturi administrate"
Fondul Monetar Internaţional a revizuit semnificativ în jos prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 0,9%, însă anticipează un avans real al PIB mult mai consistent în 2013, de 3%, potrivit şefului misiunii de evaluare, Erik der Vrijer.
Citeste aici declaratia oficiala a FMI
Asa ca, daca tine smecheria pe spatele prostimii, de ce nu?
Ce exemple vrei? Asa cum pui problema, te situezi pe pozitia eroului lui Preda, care scapa de oricine intrebandu-l "Pe ce te bazezi?"
ai ramas blocata in capcana tembeliziunilor. vezi povestea alb-negru.
FMI vorbeste azi cu USL, alianta aflata la guvernare de 4 luni. 2 ani au tot zis ca ei au solutiile. acum singura 'solutie' pe care o cauta este cum sa-si scape infractorii de inchisoare. nici macar nu se mai ascund... o fac pe fatza, pentru ca milioane de Romani au stat cu gura cascata la propaganda de partid si voteaza ca oile, fara sa mai gandeasca.
insist. ministrii lui Ponta nu au prezentat nicaieri nici o dovada. ce dosare? 'eventualele dosare' nu exista nicaieri. nici macar la noua televiziune de stat, FelixTV.
te-ai blocat in clisee. 'ce repede se misca' sa ancheteze acuzatii de frauda la referendum? pai au trecut 2 saptamani... trebuie sa treaca 2 ani ca sa investigheze? eu cred ca se misca prea incet. daca intr-adevar a fost frauda, e important sa stim inainte sa se ia decizii in baza acestei fraude. daca nu a fost, cu cat se termina mai repede, cu atat mai bine.
exista in tara asta si oameni care gandesc. de exemplu, liberali care n-au ce partid sa voteze momentan, pentru ca ipoCrin Antenescu a vandut PNL-ul securistului Felix.
problema se va rezolva cand oamenii vor vota in cunostina de cauza. cand dezbaterile vor fi pe teme cu adevarat politice. cand doctrinele asumate in statutul partidelor vor fi respectate.
Vad ca iti dai cu parerea pe probleme economice dar esti p'afarista rau de tot.
Inteleg ca-ti dai cu parerea,prost de altfel,referitor la politica dar acolo mai treaca,mearga ca,doar vorba ceea,la fotbal si la politica se pricepe tot romanul.
Cand e vorba de probleme ce necesita ceva pregatire de specialitate,informatii si neuroni vigurosi atunci ar fi bine sa te abtzii ca te faci de ras.
E asa de interesant, sunt o persoana asa de interesanta? Iar din formularea ta sa inteleg ca sunteti mai multi? Adica... o gramada?
2. "Inteleg ca-ti dai cu parerea,prost de altfel,referitor la politica dar acolo mai treaca,mearga ca,doar vorba ceea,la fotbal si la politica se pricepe tot romanul."
Daca vrei sa te dai cult, invata sa pui virgulele unde trebuie sau sa le elimini acolo unde le-ai pus inutil...
3. "Cand e vorba de probleme ce necesita ceva pregatire de specialitate,informatii si neuroni vigurosi atunci ar fi bine sa te abtzii ca te faci de ras."
Ma limitez doar la articolul de mai sus, comentez ce mi se ofera. Pentru asta nu e nevoie de documentare. Iar HotNews este un spatiu public, la dispozitia oricui, iar gazduirea comentariilor facute este un mare castig al democratiei. Daca nu-ti place, nu deschide comentariul meu (inchis datorita minusurilor). Asa-i ca te-am prins?
Nenea Ponta, gargara populista si cifrele scoase din burta tin la votantii autohtoni. Cu creditorii externi, daca n-ai lectia invatata, ajungi la colt, pe coji de nuca...