Federatia bancilor germane s-a plans de cresterea tarifelor pe care agentiile de rating le-au propus institutiilor de credit si care reflecta o situatie de oligopol, arata agentia franceza AFP, care ar fi intrat in posesia unei copii a documentului citat. "In multe cazuri, notele de plata ale serviciilor de rating ale Standard & Poor sunt in crestere semnificativa fata de anii anteriori", se arata in scrisoarea semnata de reprezentantii bancilor publice, private si ale caselor de economii germane. "Bancile germane nu au constatat ca aceste cresteri de preturi sa fie rezultatul unor servicii mai bune", se mai arata in scrisoare.

"Aceste critici nu vizeaza doar Standard & Poor`s ci si alte agentii de rating importante (Moody`s si Fitch Ratings)", a declarat o sursa bancara germana. Cele 3 mari agentii de rating cumuleaza 95% din piata iar actiunile contra lor sunt foarte limitate, a mai spus sursa citata.

Nu numai bancile s-au plans de tarifele tot mai mari cerute de agentiile de rating, ci si mari grupuri industriale germane, cum ar fi Volkswagen, Siemens sau Lufthansa.

Citeste si Grecia si agentiile de rating