Ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, doreste o extindere a atributiilor comisarului european pentru Afaceri Economice si Monetare, propunand ca acesta sa poata respinge bugetele nationale, intorcandu-le in parlamentele respective, daca acestea nu corespund criteriilor europene de stabilitate financiara, relateaza agentia EFE citata de Yahoo News.

Ministrul german de finante a facut aceste declaratii in avionul care-l aducea dintr-un turneu in Asia, scrie EFE citand informatii din mass-media germana. Schaeuble va prezenta propunerea la summit-ul Uniunii Europene care va avea loc spre sfarsitul saptamanii.

Schauble a precizat ca aceasta propunere face parte dintr-o reforma planificata a tratatelor Uniunii Europene menite sa remedieze lacunele care au impiedicat solutionarea crizei datoriilor in Zona Euro.

Seful Trezoreriei germane a precizat ca, in vederea crearii uniunii fiscale "este nevoie acum de pasi mai indrazneti", un astfel de pas fiind acordarea de puteri marite comisarului pentru Afaceri Economice si Monetare. Potrivit ministrului german, acesta trebuie sa dispuna de o influenta asemanatoare comisarului pentru Concurenta, care "este respectat si temut in toata lumea".