Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) a cerut Guvernulului Romaniei sa isi asume pe deplin responsabilitatea in ceea ce priveste noul Regulament in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, material negociat in aceasta perioada la Bruxelles, se arata intr-o nota remisa miercuri HotNews.ro. Noile prevederi ar putea intra in vigoare in 2016.

La finalul unei mese rotunde organizate de catre AmCham Romania, la care au participat reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Europene, Ministerului Administratiei si Internelor, membri ai Parlamentului European, dar si companii membre ale AmCham Romania, Anca Harasim, Director Executiv, a afirmat: "Noile propuneri ale Comisiei Europene vor afecta fiecare cetatean si companie din Romania. Tara noastra a reusit sa atraga investitii din partea unui numar semnificativ de companii multinationale din domeniul tehnologiei dar nu numai, iar cetatenii Romaniei isi doresc sa acceseze servicii din intreaga Uniune Europeana. Ca atare, cerem Guvernului sa se implice deplin in negocierile organizate la nivel european, pentru a ne asigura ca noile reglementari vor reusi sa echilibreze in mod eficient nevoia de protectie a datelor personale, cu cea de a promova inovarea si dezvoltarea economica in tara noastra"

Evenimentul a evaluat aspectele pozitive si deficientele noilor propuneri din perspectiva mediului de afaceri si a subliniat impactul economic si social deosebit al acestora.

Participantii au fost de acord in privinta nevoii de a imbina drepturile de confidentialitate cu dezvoltarea economica si au subliniat dificultatile practice si incertitudinile legislative ridicate de catre prevederile propuse pentru consumatori si companii.

Toti cei prezenti au convenit ca acest eveniment ar trebui sa reprezinte doar inceputul unei colaborari pe tema protectiei datelor cu caracter personal. Reprezentantii Guvernului au invitat membrii AmCham Romania sa vina cu propuneri concrete de modificare a proiectului de regulament, urmand ca acestea sa fie discutate, in vederea luarii in considerare in definirea pozitiei oficiale a Romaniei pe acest subiect, se mai arata in comunicatul AmCham