"​Presedintele Basescu nu are caderea sa dezbata probleme economice pentru ca a fost garantul acestor masuri dezastruoase pentru economie. Traian Basescu prin atitudinea sa a girat risipa banilor publici pe proiecte profitabile pentru clientela politica si ar fi bine daca s-ar putea abtine sa dea lectii de economie", a declarat Calin Popescu Tariceanu la o dezbatere pe probleme economice organizata de Societatea Academica Romana si Fundatia Friedrich Ebert. DespreVictor Ponta, Tariceanu a avut numai cuvinte de lauda. " Apreciez eforturile facute de Guvernul Ponta inpromovarea unor masuri economice atat in actul de guvernare cat si in viitorul program de guvernare al unui USL", a adaugat fostul premier.

Rememorand introducerea cotei unice, Tariceanu l-a numit pe Nastase ca initiator al acelui proiect economic. "A existat o propunere inteleapta din partea PSD-ului, am impresia ca din partea fostului premier Nastase care a spus sa introducem o cota regresiva care sa-i avantajeze pe cei cu venituri mai mici. Un argument care pare de bun simt era sa ii impozitam mai putin pe cei cu venituri mai scazute. Cota unica de 16% nu duce, conform unor calcule, la un impozit de 16% din cauza deducerilor fiscale.In cadrul USL am convenit ca acesta e un deziderat pe care sa il punem in practica in momentul in care economia va genera resurse suplimentare. In momentul de fata, aceasta introducere nu se pune pentru perioada imediat urmatoare de dupa alegeri. Vom mai vedea avantajele si inconvenientele aceasta cota regresiva", a mai precizat Tariceanu.

Fostul premier nu a ratat ocazia de a se refui cu PDL in general si cu Emil Boc in special. "Criza de la noi a fost agravata, e drept, si de criza din Europa, dar si de incompetentele guvernarilor PDL anterioare. Guvernul Boc a luat o serie de masuri stupide care au sufocat mediul privat si au sugrumat sectorul public fara ca veniturile bugetare sa fie directionate cu eficienta", a mai adaugat Tariceanu