Proiectul de buget pe 2013 va fi prezentat public, probabil saptamana viitoare, dupa o serie de discutii cu fiecare ministru in parte, a anuntat premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de Guvern de vineri. "O sa facem o prezentare pentru mass-media si pentru societatea romaneasca a situatiei reale in care ne aflam in acest moment. Nu e nici o situatie catastrofala, cum e intotdeauna mai interesant de prezentat, nu e nici o situatie foarte roz sau foarte fericita", spus Ponta. Acesta a precizat ca incepand cu data de 15 ianuarie, bugetul va fi discutat cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, urmand ca pe 21 ianuarie, Parlamentul sa intre in sesiune extraordinare pentru adoptarea acestuia.

Ponta a mai spus ca bugetul va cuprinde si estimari pe urmatorii patru ani. "Pentru prima data o sa vreau sa avem in buget reglementate, publicate, estimarile noastre si modul in care gandim finantarea, in special vorbesc a proiectelor de infrastructura, pe urmatorii patru ani: cati bani sunt in 2013, cati sunt in 2014, cati sunt in 2015, in 2016, unde vor scadea alocarile in urmatorii patru ani, unde vor creste alocarile", a precizat Ponta.

Potrivit acestuia, proiectul va fi discutat cu toate institutiile si cu toate partidele reprezentate in parlament, chiar si cu cele aflate in opozitie.