BVB a incheiat primele 6 luni cu un profit  de 4,24 mil. lei

de DP     HotNews.ro
Luni, 12 august 2013, 10:41 Economie | Finanţe & Bănci

BVB a incheiat al doilea trimestru al anului 2013 cu un profit net de 2,70 mil.lei, profitul pe primele sase luni ale anului ajungand la un nivel de 4,24 mil.lei, aproape de nivelul bugetat pentru anul 2013, se arata in Raportul publicat luni dimineata de conducerea institutiei.

  • Bursa de Valori Bucuresti S.A. (BVB) a incheiat trimestrul al doilea al anului 2013 cu un rezultat operational semnificativ imbunatatit fata de primele trei luni ale anului, in crestere cu 184,6% fata trimestrul precedent, oferta secundara de vanzare a 15% din Transgaz si plasamentul privat de actiuni OMV Petrom derulat de Fondul Proprietatea avand o contributie importanta in cresterea veniturilor din tranzactionare. Profitul operational inregistrat in trimestrul 2 al anului 2013 s-a majorat pana la un nivel de 1,89 mil.lei, in crestere cu 9,5% fata de perioada aprilie-iunie 2012.
  • Cifra de afaceri s-a situat la un nivel de 4,84 mil.lei, in crestere cu 19,4% fata de trimestrul intai.
  • Cheltuielile operationale inregistrate in trimestrul al doilea al anului 2013 s-au situat la un nivel de aproximativ 3,00 mil.lei, in scadere fata de trimestrul precedent, dar si fata de perioada similara a anului 2012, fiind influentate in principal de finalizarea in favoarea BVB a litigiului privind dreptul de proprietate asupra terenului din Bd. Maresal Averescu, eveniment care a determinat reversarea provizionului constituit in anii anteriori in valoare de 1,02 mil.lei si implicit cheltuieli operationale mai reduse. Reversarea provizionului a compensat cresteri ale altor categorii de cheltuieli, unele cauzate de evenimente nonrecurente (inregistrarea cheltuielilor cu asistenta juridica pentru litigiul mai sus mentionat).
  • Activitatea financiara a generat un profit de 1,09 mil.lei in trimestrul 2, in scadere usoara (cu 3,9%) fata de trimestrul precedent si cu 70% mai mic fata de perioada similara a anului trecut, fiind influentata de diminuarea semnificativa a veniturilor din dividende inregistrate de la Depozitarul Central (aprox. 0,36 mil.lei fata de 1,89 mil.lei in trimestrul 2 din 2012), diminuarea veniturilor din dobanzi pe fondul scaderii lichiditatilor (prin plata dividendelor aferente anilor 2011-2012) si randamentelor in continua scadere oferite de banci si Trezorerie la plasamentele in depozite si respectiv titluri de stat. De asemenea, in trimestrul 2 2012 au fost inregistrate diferente favorabile de curs semnificative ca valoare de aprox. 0,78 mil.lei, fata de diferentele nefavorabile nesemnificative din trimestrul 2 al anului 2013.


Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

314 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă