Premierul Victor Ponta sustine ca nu s-a pus niciun moment problema sa nu existe resurse pentru pensii si salarii. A mai spus si ca Romania a trecut cu bine peste o alta perioada dificila."Pana la urma am trecut cu bine peste o alta perioada dificila, nu s-a pus niciun moment problema sa nu avem resurse pentru pensii, salarii, functionarea institutiilor publice. Ati vazut ca se intampla si la case mai mari, se inchid si guverne mai bogate decat noi. Sigur, nu s-a pus niciun moment problema si nu se pune in continuare si, de asemenea, nici nu am marit taxe", a spus Ponta la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului. Pe de alta parte, incasarile la buget au scazut, fapt recunoscut si de Ponta.

"Avem probleme cu incasarile si avem probleme cu incasarile in primul rand pentru ca am reorganizat ANAF. Ieri am reusit si la CSAT sa detasam persoanele necesare in cadrul Directiei Antifrauda, ca sa o facem sa functioneze, si astazi vreau, prin adoptarea Codului insolventei, sa lovim exact unde avem probleme cu evaziunea fiscala, firme care intra in insolventa doar ca sa nu plateasca datoriile", a spus Ponta.

Ponta a mai spus ca "pana la urma au iesit si calculele cu investitiile straine". "Cu toate ca unii spuneau ca noi, USL, am speriat investitorii in 2012, in acel an au fost investitii straine cu 20% mai mari decat in 2011, faimosul an cu care se lauda toata lumea", a adaugat premierul.

Premierul vorbeste despre investitiile din 2012, insa problemele sunt cu cele din 2013. In primele sase luni ale anului, investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au fost de doar 666 milioane euro fata de 826 milioane euro de aceeasi perioada a anului trecut.