VIDEO Cei 8000 de manageri chestionati de Statistica estimeaza in urmatoarele 3 luni cresteri ale afacerilor in toate sectoarele economiei

de DP     HotNews.ro
Luni, 28 aprilie 2014, 10:00 Economie | Finanţe & Bănci

Pntru perioada aprilie - iunie 2014 se contureaza o tendinta de crestere in industria prelucratoare, constructii si comert, precum si o crestere moderata in servicii, in raport cu cele trei luni anterioare, a transmis luni Statistica. INS masoara periodic soldul conjunctural, indicator care indica perceptia asupra dinamicii unui fenomen. El nu trebuie insa confundat cu intensitatea cresterii sau scaderii valorii unui indicator statistic.

 • Industrie prelucratoare- Tendinta de crestere a activitatii
In cadrul anchetei de conjunctura din luna aprilie 2014, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere a volumului productiei (sold conjunctural +19%).
In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere mai mare decat pe total industrie prelucratoare si anume: fabricarea bauturilor (sold conjunctural +57%), fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice si fabricarea altor mijloace de transport (solduri conjuncturale +34%).
Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%).
In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +5% pe total industrie prelucratoare.
 • Constructii-  Tendinta de crestere a activitatii  
Potrivit estimarilor din luna aprilie 2014, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere a volumului productiei (sold conjunctural +30%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +23%).  
Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +10%).
In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +14%).
 • Comert cu amanuntul- Tendinta de crestere a activitatii  
In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +31%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +13%).
Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%).
Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +35%).
 • Servicii-  Tendinta de crestere moderata a activitatii  
Conform estimarilor din luna aprilie 2014, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%). In sectorul de servicii, se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%) si a preturilor (sold conjunctural +5%).


Urmatoarele praguri de interpretare a soldurilor conjuncturale au fost convenite (stabilite):
pana la +/- 5% relativa stabilitate;
de la +/- 6% pana la +/-15% crestere moderata, respectiv scadere moderata;
de la +/-16% pana la +/- 40% crestere, respectiv scadere;
peste +/-40% crestere accentuata, respectiv scadere accentuata.

Anchetele s-au efectuat pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2029 agenti economici), constructiilor (1573), comertului cu amanuntul (2099) si serviciilor (2520). Marimea esantioanelor a fost stabilita astfel incat eroarea de estimare maxim admisa sa fie de +/-5% la nivel total sector.Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

634 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  doar nu vroiati sa estimeze scaderi (Luni, 28 aprilie 2014, 12:36)

  snowflake [utilizator]

  ca ii dadeau patronii afara :)


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version