"Piata valutara a leului continua sa fie plictisitoare, tranzactionarea de marti rezumandu-se la un interval de 50 de puncte, insa in aceasta dimineata (miercuri- n.red), intr-o replica aparenta la dinamica burselor de la nivel international, leul s-a depreciat catre 4,3920/EUR. Avand in vedere ca moneda nationala a fost blocata in intervalul 4,3820-4,4000/EUR de aproximativ o luna si jumatate, evoluand in genereal de capatul apreciat al intervalului, o miscare de depreciere este dificil de exclus", noteaza eonomistii ING intr-un raport de miercuri, destinat clientilor.

Totusi, adauga acestia, in intelegerea noastra despre dispozitia pietelor nu pare probabil decat o depreciere temporara, in special avand in vedere faptul ca se pare ca urmeaza o relaxare suplimentara a politicii monetare. Astfel, suntem in asteptarea cifrei de maine privind dinamica preturilor de consum din luna iunie, estimand o extensie a trendului de dezinflatie (0.8% vs 0.9% in luna precedenta, prognoza in linie cu asteptarile pietei) insa reamintim ca ultimele luni au produs surprize pozitive de proportii.

Pretul aurului a urcat miercuri dimineata pana la 1,326.00 dolari pe uncie sustinut de intrarile de numerar in fondurile care investesc in metalul galben inainte de publicarea minutei de la sedinta din iunie a Fed, noteaza si economistii din departamentul de analiza al Piraeus Bank. Argintul a fluctuat usor in jurul valorii de 21.00 dolari pe uncie in timp ce pretul platinei a crescut la 1,500.00 dolari pe uncie ca urmare a unei cereri solide din partea sectorului auto; paladiul a atins 873.15 dolari pe uncie.

Miercuri dimineata EURUSD a urcat usor neindepartandu-se insa de nivelul 1.3600, piata asteptand un discurs al sefului Bancii Centrale Europene si publicarea minutei celei mai recente sedinte a Fed pentru a gasi o directie.

Zlotul a atins un maxim al ultimelor trei saptamani fata de euro la 4.1320/EUR pierzand din castig in cursul diminetii cand toate valutele Europei emergente s-au depreciat usor in fata monedei unice. Leul a deschis mai puternic la 4.3860/EUR si s-a tranzactionat in intervalul 4.3850 - 4.3933/EUR

IPC a scazut in iunie in China cu 0.1% MoM, rata anuala a inflatiei coborand la 2.3% sugerand ca economia este in pierdere de viteza si crescand asteptarile investitorilor ca autoritatile vor lua o serie de masuri pentru stimularea acesteia. Producatorul de aluminiu Alcoa a anuntat rezultate financiare pentru 2Q14 peste asteptari in debutul sezonului de raportari ale companiilor americane.