Millennium Bank aplica o solutie similara OTP Bank, ca masura de sprijin in contextul aprecierii fara precedent a monedei elvetiene. "Astfel, incepand de vineri, clientii pot beneficia de o reducere temporara cu 1.5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la toate creditele contractate in franci elvetieni, pentru o perioada de trei luni, in baza unei solicitari scrise adresata oricarei sucursale a Bancii Millennium, pana la data de 27 februarie 2015", se arata intr-un comunicat al bancii. "Portofoliul de credite in CHF al Millennium Bank Romania este foarte redus, cu toate acestea analizam constant evolutia pietei si vrem sa ne asiguram clientii ca vom continua sa cautam masuri de protectie pentru a-i sustine in asemenea situatii neasteptate. In acest sens, ii invitam pe clientii nostri cu credite in franci elvetieni, in unitatile Millennium Bank, unde vom gasi cele mai bune solutii personalizate", a declarat Adrian Popa, Director de Marketing si Comunicare la Millennium Bank.

OTP a semnat la finele lunii iulie 2014 un contract pentru achiziţia a 100% din acţiunile Millennium Bank România, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 39 milioane de euro.

Totodată, OTP Bank va restitui Millennium contravaloarea finanţării intragrup acordate de banca portugheză subsidiarei din România, de circa 150 milioane euro, pe care o va înlocui cu o finanţare de aceeaşi valoare de la banca-mamă din Ungaria.

Banca preluată urmează să fie integrată în structura OTP Bank, după finalizarea formalităţilor legale şi obţinerea aprobărilor necesare.

Millennium Bank are un portofoliu de circa 80.000 de clienţi şi o reţea de 56 de sucursale şi 58 de ATM-uri. În urma tranzacţiei, OTP va avea aproximativ 400.000 de clienţi, aproape 150 de sucursale şi peste 160 de ATM-uri.