Nicolae Petria, presedintele Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica si Doina Toader, membru al Consiliului si-au prezentat demisiile din functie, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor bancii, desfasurata in 28 aprilie, au anuntat, joi, reprezentanti ai BCC, citati de Agerpres. "Decizia acestora a survenit pe fondul unor viziuni diferite fata de cea a actionarilor cu privire la evolutia bancii", precizeaza un comunicat transmis joi. Petria este unul dintre principalii membri fondatori ai Bancii Comerciale Carpatica, bancher cu o experienta profesionala de 38 de ani in domeniul economic. In cadrul bancii a fost membru al Consiliului de Supraveghere din 2009, iar in 2012 a fost ales pentru functia de presedinte al consiliului. Anterior a lucrat pentru Banca Nationala a Romaniei si pentru UniCredit Bank.

Doina Toader, este expert contabil evaluator si auditor financiar, membru in Consiliul superior CECCAR si Camera Auditorilor Financiari din Romania. In cadrul Bancii Comerciale Carpatica, a ocupat functia de membru al Consiliului de Supraveghere.

In cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor actionarii au respins atat propunerea de micsorare a capitalului social pentru reducerea pierderilor, dar si propunerea de majorare de capital.

Banca Comerciala Carpatica este o institutie financiara cu capital social majoritar romanesc, ale carei actiuni sunt listate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti. Banca Comerciala Carpatica a fost infiintata la Sibiu in data de 15 iulie 199