Banca Comerciala Romana (BCR) va acorda o finantare de pana la 575 milioane euro companiei Copper Beech Group, pentru proiectele rezidentiale anuntate de catre dezvoltatorul imobiliar pe piata din Romania, se arata intr-un comunicat comun al celor doua institutii. Copper Beech intentioneaza sa construiasca 16.500 de locuinte in urmatorii cinci ani, pe baza unei investitii de 2,5 miliarde euro.

“Aceasta este una dintre cele mai importante colaborari in domeniul finantarilor de proiecte rezidentiale din Romania. BCR dovedeste astfel un angajament puternic fata de compania noastra si fata de viitorul pietei imobiliare din Romania”, a spus Diwaker Singh, Directorul General al Copper Beech.

Copper Beech a lansat recent primul sau proiect, “Blue Tower”, in valoare de 30 milioane euro, un bloc de 156 de apartamente situat pe Strada Fabrica de Gheata, in zona Colentina.

Acordul dintre BCR si Copper Beech Group a fost semnat pentru o perioada de 12 ani.

BCR, membra a Grupului Erste, este in prezent cea mai mare insitutie bancare din Romania, cu active de peste 16,5 miliarde euro. Banca detine 32 sucursale si agentii in intreaga tara si are peste 1.400 de ATM-uri si 12.000 de POS-uri.

Copper Beech este un important dezvoltator imobiliar din domeniul rezidential din Romania. Compania a cumparat deja sase milioane de metri patrati de teren in Bucuresti si in zonele limitrofe ale orasului si intentioneaza sa lanzeze 17 proiecte in urmatorii cinci ani, construind astfel 16.500 de locuinte. Suma pe care compania o va investi in aceste proiecte este de 2,5 miliarde de euro.