Deutsche Bank, cea mai mare banca germana privata, a anuntat miercuri ca a deschis o ancheta interna in cadrul diviziei sale de investitii din Rusia, iar presa germana vorbeste de posibile acte de spalare de bani, scrie AFP.

"Am suspendat un mic numar de traderi de la Moscova pana cand o ancheta interna va fi terminata", a anuntat un purtator de cuvant al Deutsche Bank, reactionand la informatiile publicate de saptamanalul german Manager Magazin.

Potrivit revistei, care citeaza surse financiare, mai multi salariati ai bancii din Rusia sunt suspectati ca au participat la spalarea unor sume importante de bani de origine indoielnica pentru conturile clientilor rusi prin intermediul unor tranzactii financiare complexe pe piata de derivate.

Bafin, arbitrul pietei financiare germane, a declarat ca are cunostinta despre aceste informatii dar nu doreste sa le comenteze.

Deutsche Bank, care are peste 98.000 de angajati in intreaga lume si o cifra de afaceri de 32 miliarde euro, este angajata in circa 6.000 de litigii juridice, care greveaza puternic rezultatele sale si ii fragilizeaza positia financiara. La finele lui aprilie, banca a incasat o amenda de 2,5 miliarde de dolari (2,25 miliarde euro) intr-un dosar de manipulare de rate.

Actionarii Deutsche Bank urmeaza sa se reuneasca joi la Frankfurt.