Ce a mai spus vineri Teodorovici:
- Cheltuielile de personal cresc cu 594,2 milioane lei pentru plata transei a III-a din titlurile executorii pentru drepturile salariale obtinute in instanta, asigurarea platii integrale a drepturilor salariale stabilite pentru anul 2015;
- Cheltuielile cu bunurile si serviciile cresc cu 56,9 milioane lei, in principal pentru cheltuieli de intretinere si functionare ale misiunilor diplomatice, instante judecatoresti, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, misiuni specifice Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Informatii Externe;
- Transferurile intre unitati ale administratiei publice se diminueaza pe sold cu 1.531,9 milioane lei. Prin rectificare se propune alocare de fonduri in principal pentru transferuri de echilibrare catre bugetele de asigurari sociale concomitent cu majorarea subventiilor de la bugetul de stat pentru functionarea Institutului National de Cercetare "Cantacuzino", pentru sistemul penitenciar, achizitionarea de module ATI standard si transferuri pentru actiuni de sanatate si investitii la spitale. De asemenea, au fost cuprinse 41,6 milioane lei reprezentand sumele aferente cotelor din taxe pe jocurile de noroc;
- Alte transferuri se majoreaza cu 213,0 milioane lei;
- Cheltuielile cu asistenta sociala cresc cu 1.305,4 milioane lei in principal pentru plata alocatiei de stat pentru copii majorata, asigurarea pensiilor de serviciu pentru: personalul aeronautic, personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti, precum si pentru plata indemnizatiilor majorate pentru persoanele persecutate din motive politice si entice, veterani si vaduve de razboi;
- Alte cheltuieli cresc cu 556,5 milioane lei pentru hotarari CEDO, despagubiri aferente procesului de restituire a proprietatilor si sume pentru restaurarea unitatilor de cult;
Conform datelor publicate pe site-ul ministerului, deficitul bugetar se va mentine la 13 miliarde de lei, dar ponderea sa in produsul intern brut va creste usor, de la 1,83% la 1,86% din cauza faptului ca PIB-ul estimat se reduce in special ca efect al scaderii TVA la alimente, scadere care nu era prevazuta in Legea bugetului.
Ministerul de Finante primeste in plus 1,24 de miliarde de lei din care peste 500 de milioane dedicate in principal respectarii hotararilor CEDO dictate impotriva statului roman si despagubirilor aferente procesului de restituire a proprietatilor.
Ministerul Muncii va beneficia suplimentar de 1,22 de miliarde de lei, mare parte din aceste sume fiind destinate acoperirii alocatiilor majorate pentru copii, pensiilor si indemnizatiilor.
Bani in plus mai primesc printre altele, bugetele Ministerelor de Interne, Mediului, Agriculturii, Educatiei si Justitiei, dar si cel al Serviciului de Telecomunicatii Speciale.
Se reduc, in schimb, bugetul Ministerului Transporturilor cu aproape un miliard de lei si cel al Ministerului Sanatatii cu peste 600 de milioane.
In ceea ce priveste Ministerul Sanatatii datorita inregistrarii unui grad mai inalt de colectare la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate se taie aproape 800 de milioane de lei, reprezentand subventii prevazute in buget catre acest fond, dar cresc sumele destinate proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile cu aproape 140 de milioane de lei si fondurile pentru investitii in spitale cu 44 de milioane.
Ce minune vor sa infaptuiasca PSDeii!
Pai, pana acum sa intelegem ca niciodata NU i-ati intrebat cum cheltuie banii din sacul fara fund numit Bugetul Romaniei?!
Rusine!
Nici un Manager serios intr-o companie serioasa NU ar putea face asa ceva!
Nici unul!
Asta arata clar brambureala si amatorismul celor care ne conduc!
Nici Ponta si nici Teodorovici asta cu banii si nici un alt Ministru NU au ce cauta pe posturile respective pentru ca NU au habar ce-i ala Management!
Controlul este unul dintre componentele fundamentale ale Managementului, iar in cazul guvernarii din Romania cred ca este chiar cel mai important, dat fiind faptul ca BANII publici sunt aruncati efectiv pe apa sambetei, adica NU se vede nimic decat paguba!
Sila!
Ar trebui sa va fie RUSINE dupa aceasta dezvaluire, ati aratat lumii intregi ca Romania este fara cap condusa, va mai mirati ca FMI si CE si guvernatorul BNR Mugur Isarescu NU au deloc INCREDERE in voi!
De fapt daca ma gandesc bine la cele cateva secvente din sedintele de Guvern ale lui Ponta, ma ia groaza, acolo se facea propaganda PSDista, NU se guverna tara!!
Acolo Ponta era cu "am dat" si "noi nu am luat" !!
Ce sa guvernati, ce sa-i intrebati voi pe Ministri ce-au facut cu banii, sa iasa apoi la iveala incompetenta si banii aruncati pe apa sambetei?!
Sila!
"Rectificarea bugetara pozitiva" anuntata de premierul Victor Ponta este, de fapt, o crestere a deficitului bugetar. Potrivit Ordonantei privind rectificarea bugetara publicate miercuri in Monitorul Oficial, veniturile la bugetul de stat se reduc cu 375,8 milioane de lei, in timp ce cheltuielile cresc cu 517,2 milioane de lei, deficitul majorandu-se cu 893 milioane de lei. Reamintim ca in privinta bugetului general consolidat, a fost propusa majorarea veniturilor cu 1,54 miliarde de lei (in realitate, incasarile se reduc), iar a cheltuielilor cu 1,81 miliarde lei, generand o crestere a deficitului cu 270 milioane lei, fapt care a atras criticile Consiliului Fiscal.
Deşi sunt o prioritate în discursurile politicienilor, Transporturile şi Sănătatea pierd un miliard şi jumătate la rectificare. La Transporturi, Guvernul renunţă la finanţări de un miliard de lei pentru proiecte europene postaderare, iar la Sănătate, plăţile de aproape 800 de milioane de lei către fondul naţional de asigurări de sănătate diminuează semnificativ bugetul ministerului.
La toate tronsoanele sunt restanțe la plată față de ce e executat.
De ce nu se dau banii de avans pt demararea lucrărilor la tronsoanele la care au fost aleși câștigătorii după licitații? Exemplu Câmpia Turzii-Tg Mureș.
De ce nu se dau banii pt demararea centurii Bacăului?
De ce nu se dau banii pt finalizarea centurii Sucevei?
Pai domnule, adica astepti pana la toamna sa verifici asta, sau mai bine gasesti parghiile necesare sa ii controlezi mult mai des pentru a prevenii furtul si coruptia?
Si chiar si asa, daca constati ca nu au folosit banii cum se cuvine, ce masuri ai sa iei? Penalizare la salariu cu 5%???