Activitatea in piata valutara a continuat marti pe directia ultimei perioade, cu leul tranzactionandu-se lateral intr-un interval redus si pe volume mici. A inchis fara variatie langa 4,45/EUR. In tranzactiile de seara, din afara orelor obisnuite, a existat un interes de cumparare pentru EUR/RON, iar perechea s -a miscat la 4,4530, se arata intr-un raport transmis miercuri investitorilor de catre economistii ING Bank. "In absenta unor ordine comerciale majore sau a unor stiri semnificative, moneda romaneasca ar putea ramane in intervalul din ultima perioada urmarind, insa, cu atentie orice indicii privind deciziile Federal Reserve si BCE din decembrie. Privind sedinta de astazi, credem ca leul se va tranzactiona in interiorul intervalului 4,44-4,455/EUR insa mai degraba sub presiuni de depreciere avand in vedere contextul regional tensionat dupa ce un avion de lupta rusesc a fost doborat de Turcia", mai arata documentul.

In privinta stirilor de astazi, economistii bancii olandeze vor urmari sedinta saptamanala de guvern "pentru comentarii noi privind bugetul pentru 2016, mai ales dupa ce presedintele a promulgat majorarea salariilor bugetarilor cu 10%. Fara masuri comensatorii, in urma ultimei masuri, deficitul bugetar ar putea ajunge la 3,3%

din PIB anul viitor, insa ne asteptam ca guvernul Ciolos sa incerce sa tina deficitul sub 3,0% din PIB", noteaza autorii documentului.

"Randamentul pe termen foarte scurt a ramas aproape neschimbat ieri comparativ cu deschiderea, la 0,60% nivel mid. Continuam sa vedem unele presiuni ascendente in aceasta saptamana avand in vedere termenul limita de astazi pentru platile la buget din noiembrie si posibilele retrageri de numerar mai mari. Totusi, aceste presiuni sunt balansate de convingerea pietei ca in perioada urmatoare, conditiile de lichiditate vor fi foarte confortabile. Asadar, nu vedem ratele scurte miscandu-se mult de la valorile actuale. Segmentul 1M-3M a fost cotat la 0,55-0,70% si s-a aflat sub usoare presiuni de scadere. Unele reduceri ale randamentelor implicite s-au observat si mai sus pe curba swap-urilor valutare. In piata de titluri de stat au existat evolutii pozitive modeste, cu scaderi de randamente de aproxiamtiv 2 puncte de baza pe toate segmentele curbei", se mai spune in document.