Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a spus luni ca Finantele nu sunt de acord cu reducerea CAS, asa cum au propus parlamentarii PSD, pentru ca aceasta ar dezechilibra deficitul bugetar, chiar daca "pe fond" poate fi o masura buna.

Anca Dragu, ministrul Finantelor PubliceFoto: Guvern

''Este vorba despre un impact pe cheltuieli destul de mare. Dupa cum stim, in Constitutie este prevederea ca orice reducere a veniturilor sau crestere a cheltuielilor trebuie insotita de masuri compensatorii care sa o sustina. Nu am vazut aceste masuri. Impactul bugetar este undeva la peste 7 miliarde de lei'', a declarat, luni, dupa o intalnire de circa doua ore cu senatorii PSD, ministrul Finantelor, Anca Dragu.

''Pe fond, este o masura buna, dar trebuie sa vedem un mix de masuri astfel incat deficitul bugetar sa fie conform angajamentelor asumate de Romania. Pentru 2017 avem o prognoza de deficit de 2,85% din PIB, ceea ce inseamna ca nu avem spatiu foarte mare'', a mai spus Dragu.

Social-democratii Florin Iordache, Marian Neacsu, Florin Paslaru si Gabriel Vlase propun, intr-un proiect de lege depus la Camera Deputatilor, reducerea cotei de contributie la asigurarile sociale de stat cu doua puncte procentuale la angajator si cu trei pentru angajati.