Daca in primele 3 luni din acest an afacerile angrosistilor cresteau cu 7%, dupa patru luni cresterea a urcat la 7,4%, a anuntat miercuri Statistica. Motorul cresterii l-a constituit comertul en-gros cu "alte masini, echipamente si furnituri", Potrivit CAEN, aici sunt incluse masinile si echipamentele pentru agricultura: -pluguri, distribuitor de ingrasaminte, semanatori, masini de treierat, de muls, masini pentru apicultura, silvicultura si pentru cresterea pasarilor. De asemenea, sunt incluse masinile de tuns gazonul, indiferent de modul de operare. In comertul en-gros sunt angajate putin peste 50.000 e firme cu circa 308.000 de angajati, aceste companii ruland anual 240 de miliarde de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

In perioada 1.I-30.IV.2016, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut fata de perioada 1.I-30.IV.2015 atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,4%, respectiv cu 6,1%.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata, serie bruta, in perioada 1.I-30.IV.2016 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2015, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 7,4% datorita cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+24,7%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+14,2%), comertului cu ridicata nespecializat (+13,6%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+9,7%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+9,2%) si comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+3,0%).

Scaderi au inregistrat activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-4,4%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-0,8%).