Depozitele bancare in lei ale romanilor au urcat la 104,5 miliarde de lei.

de DP     HotNews.ro
Joi, 23 martie 2017, 11:12 Economie | Finanţe & Bănci

Depozitele in lei ale romanilor au crescut in luna februarie cu 1,0%, pana la 104,52 miliarde lei. La 28 februarie 2017, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat o crestere de 12,7% (12,4% in termeni reali) fata de 29 februarie 2016, arata datele BNR. Depozitele in lei ale companiilor s-au majorat cu 0,4%, pana la 81,06 miliarde lei. La 28 februarie 2017, depozitele in lei ale persoanelor juridice s-au majorat cu 9,6% (9,4% in termeni reali) fata de 29 februarie 2016.

Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au crescut cu 0,3%, pana la nivelul de 86,6 miliarde lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au crescut cu 0,1%, pana la 19,17 miliarde euro). Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 3,2% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 2,1%); depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 9,1% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei s-au majorat cu 8,0%), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei au scazut cu 8,2% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au diminuat cu 9,2%).


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

881 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    Pareri . (Joi, 23 martie 2017, 12:02)

    Andrei_Fieraru [utilizator]

    Daca ai , sa zicem , pana la vreo douazeci de mii de euro - echivalent , este in regula . Daca ai mai mult de atat si te apuca dracul sa vrei sa scoti banii pentru ca ai o treaba , te-ai ars . Bancile , sub oranduirea BNR , fac tot ce pot sa nu vezi banii , cu una , cu doua . Adica , faci cerere , astepti pana creste par pe limba si tot asa . In concluzie , dupa ce ai pus banii in banci , sume mai marisoare ( daca ai peste suta de mii de euro este chiar tragedie ) , poti fi sigur ca banii aia nu mai sunt ai tai . Faceti proba si vedeti ca ce spun eu este o realitate .


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version